View Single Post
  #10  
Vechi 22.01.2011, 18:30:43
Danut7 Danut7 is offline
Banned
 
Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.543
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Faptul că Petru a fost episcopul Romei este menținut de Sf Tradiție și de numeroși Sfinți Părinți. Aici am să dau un singur exemplu: Sf Ciprian, care îi scrie lui Corneliu:
"After such things as these, moreover, they still dare--a false bishop having been appointed for them by, heretics--to set sail and to bear letters from schismatic and profane persons to the throne of Peter, and to the chief church whence priestly unity takes its source; and not to consider that these were the Romans whose faith was praised in the preaching of the apostle, to whom faithlessness could have no access." Cyprian, To Cornelius, Epistle 54/59:14 (A.D. 252). (subl mea, M.D.)

Dacă mărturia unui singur Sfânt Părinte nu ajunge, consultați apologetica catolică existentă din abundență pe Net. Asta, dacă vrem cu adevărat să cercetăm adevărul și să fim deschiși oricărui răspuns la întrebările noastre. Dacă nu, nu avem decât să credem propaganda ortodoxă, aceea care ne învață că "Isus" scris cu un "i" înseamnă măgar, că greco-catolicii au aderat la Biserica Romei ca urmare a torturilor papistașești, că ultimul împărat al Bizanțului ar fi murit în schismă față de Papa, ori că Sfinții Părinți ar fi declarat că Duhul Sfânt purcede numai de la Tatăl.
datoria dumneavoastra a catolicilor ar fi sa functionati ca aparatori ai aceste traditii pana la urma e in avantajul dumneavoastra.. p.s in citatul adus in discutie niciunde nu scrie ca Petru a fost episcop al Romei.. eu am auzit ca se spune ca Petru ar fi fost episcop al Romei 25 de ani.. de aceia am deschis topicul asta.. mi se pare cam mult si cam greu sa scoatem 25 de ani in care Petru sa fi fost episcop al Romei.. Ma intereseaza daca sunt dovezi in acest sens.. Daca nu e clar ca episcopia Romei a fost mult inferioara multor episcopii...
Reply With Quote