View Single Post
Vechi 21.01.2011, 23:21:02
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Ca sa nu mai imprastiem cuvinte aiurea:
draga Adriana:

0. Cearta-te cu Sf. Apostol Pavel, nu cu mine.. sau mai bine, citeste Acatistul Sf. Duh pt luminarea mintii si cauta duhovnic ortodox

1. Mantuirea NU este obligatorie

2. Daca vrei sa te mantuiesti, nu tu pui conditiile.. te mantuieste Dumnezeu cand si cum vrea El, nu cand si cum vrem noi ca asa ni se nazare.

3. si o intrebare: cine esti tu de pui conditii? sau critici biserica lui Hristos?
Crezi ca Hristos a adormit? Nu vede si nu aude si are nevoie de reformatori?
Nu trebuie sa-mi raspunzi mie.. doar gandeste-te tu asa..
Cand spui "eu vreau aia.. " sa te si gandesti "dar cine sunt eu sa vreau aia?"

Ca mai mult decat sa fi mantuita nu-ti poti dori.. ce vrei in plus?
Iar calea spre mantuire au aratat-o deja sute/mii de femei crestine!
Pai daca ma mantuieste Dumnezeu cand si cum vrea EL, asa cum ai spus, ce rost are sa mai imi doresc eu daca tot face NUMAI dupa cum doreste El? Ce rost are si sa Il mai rog ceva, daca face NUMAI dupa cum doreste El? De ce sa Il mai bat la cap ca vreau sa ma mantuiasca cand El poate ca nu vrea? Tu iti dai seama ce spui? Cum sa nu vrea Dumnezeu sa mantuiasca omul daca pentru asta a venit si s-a rastignit? Omul este cel care zice "da, vreau sa fiu mantuit" sau "nu, nu ma intereseaza mantuirea"! Omul are vointa libera de a accepta sau nu mantuirea in timp ce Dumnezeu vrea sa ii salveze pe toti, si a zis asta foarte clar in Biblie cand apostolii L-au intrebat daca sa ceara foc din cer peste niste necredinciosi iar Domnul a zis ca nu, pentru ca El nu a venit sa piarda lumea ci sa o salveze!!
Hai sa vedem, ce a zis Iisus, ce scrie in tot Noul Testament despre a cere ceva? Peste tot scrie sa cerem ca vom primi, ba chiar sa cerem cu credinta ca vom primi si sa multumim ca si cand am fi primit deja, sa starauim in cereri, cu o gramada de parabole despre ce inseamna sa staruim, una cu cel care cere o paine in mijlocul noptii si cel din casa nu prea vrea sa scoale sa ii dea, DAR pentru staruinta lui se scoala si ii da, cu o batrana care merge la un judecator nedrept ca sa ii faca dreptate, si acela nu vrea, DAR pentru staruinta ei, ca sa scape de gura ei, ii face pana la urma dreptate. Si zice Iisus, daca un judecator nedrept ii face pana la urma dreptate pentru staruintele ei, cu atat mai mult TATAL nostru din ceruri ne va face dreptate etc. Avem in cer un TATA si ni s-a spus sa il asaltam cu cereri, toata evanghelia este plina de asa ceva, de oameni care asalteaza cu cereri si pentru credinta lor PRIMESC! La nici unul nu i s-a spus vreodata cuvintele rostite de tine aici, la absolut nici unul! Toti au auzit: "fie tie dupa credinta TA!".
Asa ca eu nu am cum sa ma cert cu Sf. Ap. Pavel pentru ca el a inteles pana la urma totul!! Nu de la inceput, ci pana la urma...

Last edited by Adriana3; 21.01.2011 at 23:25:59.