Citat:
În prealabil postat de Pippo_
Ar fi o nebunie sa creada cineva ca intelege Adevarul (TOT Adevarul) cel putin al lumii in care traim pana cand nu-l percepe direct pe Dumnezeu. Cel putin, asa cred din ce descriu altii. Exista un prag dincolo de care lumea in care traim este perceputa exact asa cum este ea, fara greseala. Dar acest prag este dincolo de perceptia directa a Spiritului (Duhului). Deci pana cand omul nu-si percepe, nu-si constientizeaza direct corpul spiritual (Duhul), este nebunie sa creada ca intelege Adevarul. Cel mult il intelege intr-o anumita masura, dar nici de asta nu poate fi sigur, desi, nu are alternative decat sa creada ceea ce constientizeaza si se potriveste cu realitatea, pana la proba contrarie. A nega ceea ce intelegi si vezi ca se potriveste cu realitatea, iar nu-i bine, deoarece cum ai vrea sa intelegi mai mult, daca nu intelegi intai mai putin? Deci ce ramane de facut, este ca omul sa-si dea silinta sa inteleaga, ceea ce intelege sa nu bata in cuie, deci sa se mentina deschis schimbarilor, si sa mearga inainte cu precautie.
|
Putem sa vedem si ce ne spune Apostolul Pavel in
I Corinteni capitolul 13.In 13:10 si 13:12 cred este clar trasata limita noastra daca citim cu atentie.
1.acum cunosc în parte>
atunci ceea ce este în parte se va desființa.
2.dar
atunci voi cunoaște pe deplin>
când va veni ceea ce e desăvârșit.
3.acum ca prin oglindă, în ghicitură>
atunci, față către față;
Imperfectiunea va cadea in fata desavirsirii Lui,si atunci limitele noastre vor ceda Adevarului in totalitatea sa, pentru ca perfectiuna Lui ne va da posibilitatea sa intelegem tot ce trebuie,imaginea de asamblu dar in esenta,,precum am fost cunoscut și eu">precum am fost si noi cunoscuti toti de Cel de Sus.
Acum are mereu,in acesta constructie a lui Pavel,un rol temporar,imperfect.
Atunci este desavirsirea care cu care vom sta fata in fata.
Mentionez ca mi-am expus doar o opinie si prin urmare,vorba ,,semnaturii" extrem de inspirate a cuiva de aici ,,
Nu luati de bun tot ce spun".Orb pe orb il duce-n groapa.