View Single Post
Vechi 21.01.2011, 23:05:47
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Este o intrebare din nestiinta?
(nestiinta de a citi.. ca scrie in postarile mele ca sunt ortodoxa)
Sau este o ironie sau gluma proasta? Ca poate dauneaza "fortei" rugaciunii ecumenice.

De data aceasta Sf. Apostol Pavel are dreptate, iar alteori nu?
Alegem cuvinte cand ne convine situatia?
Ca iata ce spune Sf. Apostol Pavel:

"Femeia să se învețe în liniște, cu toată ascultarea.
Nu îngăduiesc femeii nici să învețe pe altul, nici să stăpânească pe bărbat, ci să stea liniștită.
Căci Adam a fost zidit întâi, apoi Eva.
Și nu Adam a fost amăgit, ci femeia, amăgită fiind, s-a făcut călcătoare de poruncă.
Dar ea se va mântui prin naștere de fii, dacă va stărui, cu înțelepciune, în credință, în iubire și în sfințenie"
Si apoi a zis ca in Hristos nu mai exista nici femeie si nici barbat.
Si ca mai bine sa ramana omul necasatorit si a facut referire si la femeie (daca nu-i rusine pentru tatal ca ea sa ramana necasatorita) si la barbat (sa ramana necasatorit dar daca arde, sa se casatoreasca)
Apoi, ce parere aveti, un barbat care staruie cu intelepciune in iubire si in sfintenie se va mantui sau nu? Dar o femeie care naste copiii dar nu le face si pe cele din urma, se mai mantuie ea? Sau ati dedus ca pentru barbat ajunge sa staruie cu intelepciune, in iubire si sfintenie, dar femeia trebuie sa faca in plus si copii? Si in cazul asta cum ramane cu calugaritele, cu pustnicele, ba chiar cu femei din lume ca Sf. Maria Magdalena? Cum ramane cu ele, ca iata ca nu fac copii. Nu se mai mantuie ele? Dar o necrestina care face puzderie de copii si ii creste in religia ei cu multa grija, intelepciune etc, dar nu se boteaza, nu se spovedeste etc, se mantuieste?...
Este greu sa discerneti intre ceea ce a fost evreiesc si ceea ce a dorit Domnul de la crestini, insa conceptul de iubire a fost formulat si: ceea ce tie nu iti place, altuia nu face. Nu cred ca v-ar placea sa va zic eu daca sa faceti sau nu copii, daca sa aveti preot barbat sau femeie, nu? Eu nu am zis ca toata lumea sa aiba preot femeie, ci cele care vor preoti barbati sa ii aiba, sunt atatia, dar sa aiba si cele care isi doresc femeie. Ca doar nu este un pacat a fi preot, nu? Nu am cerut sa am o preoteasa pagana, sau prejudecata de preoteasa prostituata de templu, ci un preot in Hristos! Ca doar, daca femeile trebuie sa fie atat de intelepte si staruitoare si sfinte ca sa isi creasca copiii, de ce nu ar putea sa fie la fel de intelepte si staruitoare si sfinte in slujirea Domnului in Altar?...