View Single Post
Vechi 21.01.2011, 21:48:55
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Daca cumva citesti si aceste randuri, cine l-a tinut in brate pe pruncul Iisus in primele 40 zile de viata cand, conform legii evreiesti, femeia era considerata necurata? Asta doar ca sa vezi ca la evrei copiii erau vazuti atat de necurati ca puteau fi atinsi de mamele lor chiar si in perioadele de "necuratie" (adica 14 zile pe luna) cand nimeni nu avea voie sa atinga nici macar locul pe care stateau ele. Bine ca nu au stiut ei ca Sfanta Fecioara il atingea pe Dumnezeu in fiecare luna in acele perioade ca i l-ar fi luat sistematic asa cum face biserica ortodoxa romaneasca cu femeile. Iisus a curatit toata lumea asta, a zis sa nu mai numeasca nimeni necurat ceea ce
Dupa atatea pagini de elucubratii (colaps are dreptate - topicul acesta trebuie sters) aceasta postare mi-a displacut in mod aparte..

De unde ai dedus tu ca Sfanta Maica a Domnului era "necurata" dupa nastere?
Nu era necurata dupa nastere, nasterea s-a produs "fara stricaciune", pruncul Iisus a fost nascut de la Sf. Duh etc.
Ce ai gasit tu in comun intre nasterea Mantuitorului si o nastere oarecare, incat sa aduci argument ca daca Sf. Maica a Domnului l-a tinut pe Pruncul Sfant, atunci si noi am fi ca ea.. sau cum?

Cred ca aici rezida problema ta: nu ai evlavie, habar nu ai ce este aceea sfintenie.