Citat:
În prealabil postat de bairstow
Hai ca acum te inteleg Andrei .Tu ai chef de cearta.
In privinta protestantilor ei (cicase) nu se lauda cu faptele lor! Doar credinta ii mantuieste!Adriana a zis probabil sau alti ortodocsi ca noi nu trebuie sa cadem in latura acelora (protestanti ) de a ne considera fara pacate! Sau perfecti! Dar repet iti spun ,Protestantii au si o dogma :solo fide!(numai credinta)
Marii sfinti au stat sub ascultare de biserica si de duhovnici. Chiar Francisc la catolici si nu numai acest exemplu cand a hotarat sa faca un ordin monahal el s-a dus la papa ca sa aiba binecuvantarea lui ca sa nu cada in erezie!
Adriana sau altii (imi cer scuze daca gresesc) cred ca s-au referit la un paradox protestant : ei nu se lauda cu faptele lor bune(cea ce nu e adevarat) dar ne arata noua faptele gresite(de parca ei nu ar avea)!
|
Nu sunt fara greseala protestantii cum nu sunt nici ortodocsii, si nici catolicii, si intotdeauna se va gasi cate cineva din cate o tabara sa generalizeze despre ceilalti in rau. Ca in bine, mai rar.
Eu ascultandu-i pe protestantii care au mai publicat pe acest site am inteles ca la ei sta treaba asa: se mantuiesc prin credinta insa a avea credinta = a avea fapte, iar cine nu are fapte inseamna ca nu are credinta. Nu se mantuiesc prin fapte, ci faptele sunt doar dovada ca exista credinat, iar lipsa faptelor este dovada ca nu exista credinta, si fara credinta lucratoare nu exista mantuirea. Una fara alta nu se poate la ei. Si de asta au grija sa faca fapte. Si este foarte corect. Eu nu am gasit nimic gresit, este conform Bibliei.