View Single Post
Vechi 21.01.2011, 10:19:26
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit pentru codana - superstitia necuratiei din biserica romaneasca

Daca cumva citesti si aceste randuri, cine l-a tinut in brate pe pruncul Iisus in primele 40 zile de viata cand, conform legii evreiesti, femeia era considerata necurata? Asta doar ca sa vezi ca la evrei copiii erau vazuti atat de necurati ca puteau fi atinsi de mamele lor chiar si in perioadele de "necuratie" (adica 14 zile pe luna) cand nimeni nu avea voie sa atinga nici macar locul pe care stateau ele. Bine ca nu au stiut ei ca Sfanta Fecioara il atingea pe Dumnezeu in fiecare luna in acele perioade ca i l-ar fi luat sistematic asa cum face biserica ortodoxa romaneasca cu femeile. Iisus a curatit toata lumea asta, a zis sa nu mai numeasca nimeni necurat ceea ce El a curatit si ca atare paganii nu mai sunt necurati, nici macar porcul nu mai este necurat, singura necurata a ramas femeia, pentru ea se pare ca nu a venit Iisus sa o curete, dupa mintea unora. Bine a zis preotul ieri seara, peste Traditia cu T mare s-au suprapus o gramada de traditii cu t mic. Numai in Romania si prin Rusia exista astfel de mentalitati de necuratie. In Grecia de exemplu nu exista asa ceva, am stat de vorba si cu preot si cu mireni ortodocsi greci, nici pomeneala sa existe asa ceva. Ba chiar m-au pus sa repet intrebarea, credeau ca nu au inteles bine. Ca sa imi replice: "Ce are de-a face biserica cu ciclul femeii??" Asta laicii, pentru ca preotul stia ca prin alte parti ale lumii exista tot felul de prejudecati din cauza interpretarii gresite a textelor religioase. Asa ca l-am intrebat daca pot sa ma Impartasesc in perioada cu pricina, ca sa ma asigur ca nu am inteles eu gresit. Raspunsul a fost ca bine-nteles, pot sa fac tot ceea ce fac de obicei in biserica, nu exista nici o interdictie!
Prejudecati cat cuprinde la noi...