View Single Post
Vechi 21.01.2011, 00:48:12
crestinOrtodoxa
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Dar femeile care sunt medic, profesor, ce parere aveti? Stiti ce presupune a fi medic? Deciziii care trebuie luate la rece despre viata unui om? Stiti ce inseamna sa decideti dumneavoastra cine are o boala grava si trebuie operat, trebuie sa i se taie de exemplu un picior sau nu? Stiti ce inseamna sa dezbracati la piele un pacient? Unde este pudoarea aici?
Am o ruda femeie care e judecatoare. DA, isi face bine meseria, insa viatza ei personala e in mare parte varza... viatza ei este ocupata de munca pe care o face.
Doctoritze nu cunosc, insa imi pot imagina ca din moment ce este o profesie la fel de solicitanta, cam la fel stau lucrurile.

Mai cunosc femei care conduc firme maricele... la fel de varza viatza lor personala. Nici una nu face exceptie, eu nu cunosc si nici nu am auzit de vreo femeie cu i munca atat de solicitanta care sa aiba o viata personala reusita. Copiii ori o iau pe cai foarte gresite, ori ajung niste lepre nesimtite din cauza ca li se dau de mici bani pe mana sa faca ce vor... sotzii de obicei isi gasesc amante, iar de familie se cam distantzeaza.

Meseria de profesor NU este atat de solicitanta, cel putin nu la scoala/liceu. Daca vorbim de profesori universitari IMPLICATI real in meseria lor, e altceva... insa sunt putini genul asta de profesori universitari buni si implicati... deci mare parte tot pe sistemul banul si lalaiala pe la cursuri functioneaza... in fine ideea e ca ... sa fim seriosi... ai vacantze, ai niste ore/cursuri... ce e asa greu?... puteti sa ma contraziceti, dar profesor se face oricine in ziua de azi, si cu putin efort.
Iar in randul profesorilor universitari stiu personal doctoranzi care au ajuns in post si si-au castigat diplomele numai datorita lu' taticu'/mamica ce erau deja in sistem, in toate facultatile exista "clanuri" de-astea. Isi aduc nevasta copiii, nepotii si ce mai sunt... si responsabilitate ca profesor?... te rog... poate numai in teorie. Si sunt putine exceptii, sunt fff putini profesori care se simt responsabili de ce fac si se poarta responsabil.

Mereu am fost de parere ca femeile trebuie sa-si aleaga meserii... de femei.Care sa le permita sa aiba grija si de familie/copii/casa. Intelegi... nu e vb ca NU AR PUTEA femeile sa faca toate meseriile pe care le fac barbatii. POT, si pot foarte bine. Insa viatza familiala ar fi compromisa in 99,9% din cazuri. Ajung niste straini uniti de acelasi acoperis si de banii impartiti. Dinafara poate arata a familie, dar daca te uiti deaproape, nu sunt. De multe ori insa destramarea este evidenta.