Citat:
În prealabil postat de Adriana3
Doar Dumnezeu iarta pacatele, cu sau fara preot. Vezi si povestea Sf. Mariei Egipteanca si te lamuresti. Cu preot esti mai sigur daca ai credinta slaba, si in plus iti mai da si un sfat. Dar bine-nteles ca scrie in Biblie ca Dumnezeu este drept sa ii ierte celui care se caieste!!
|
Eu spun ce spune Biserica despre cum se iarta pacatele. Si Biserica insista pe spovedanie pentru toata lumea, si cei cu credinta mai slaba si cei cu credinta mai puternica, preoti sau laici. Prefer sa ma incred in Sf. Biserica si sa fac ce spune ea, decat sa ma bazez pe faptul ca am credinta puternica si destula cainta incat Dumnezeu sa ma ierte fara sa trec si pe la preot. Dar sigur, lucrul asta este inimaginabil pentru cineva care nu are incredere in Biserica si ca ceea ce spune ea este chiar inspirat de Sf. Duh. Eu am incredere, asa ca am incredintarea ca, facand ceea ce Sf. Biserica imi spune, fac voia lui Dumnezeu. Indiferent de cum faceau primii crestini, sau ce insemna pentru ei spovedania.
Citat:
Cat despre spovedania unica si apoi excomunicarea, nu-i deloc adevarat, citeste la Sf. Ap. Pavel in ce conditii a excomunicat pe cineva.
|
As vrea sa am timp sa caut unde si cine exact a spus lucrul asta, cum ca un pacat facut, marturisit si apoi re-facut este o batjocura la adresa lui Dumnezeu... daca nu cumva Chiril al Alexandriei. Pe vremea aceea Sf. Taine erau luate foarte in serios, se vede.