View Single Post
Vechi 20.01.2011, 17:55:16
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Și care este diferența fundamentală între scaunele așezate frumos în rând și rândurile de bănci ?
Ce anume vă îndeamnă la neputință când vedeți o bancă, pe câtă vreme dacă vedeți un scaun nu sunteți îndemnat la neputință ?
Diferenta ar fi ca in bisericile ortodoxe scaunele sunt inca optionale, in timp ce in bisericile romano-catolice si protestante bancile sunt aproape o "regula". In Apus, bancile se inscriu firesc in "design-ul" interior al locasurilor de cult.

De aici si atitudinile noastre diferite. La noi, parca este nefiresc sa stai la slujba asezat ( nu este cazul copiilor, batranilor sau celor bolnavi ), in timp ce la celelalte confesiuni, parca este nefiresc sa ramai in picioare indiferent de varsta sau de starea de sanatate. In sensul acesta, esti indemnat parca "la neputinta", la a te aseza confortabil.

Am putea fi acuzati ca facem aici "teoria chibritului", cum ar spune Plesu. Dar eu cred in astfel de nuante care exprima, in fond, diferentele de spiritualitate dintre bisericile crestine.
Reply With Quote