View Single Post
Vechi 20.01.2011, 17:54:51
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dianagroza Vezi mesajul
Diferenta este ca sunt cateva, existand optiunea de a te aseza, din considerente medicale si nu de plictiseala.
Și ce anume vă face să credeți că ortodocșii stau pe scaune sau în strane din considerente medicale, pe când catolicii stau în bănci de plictiseală ?

Citat:
Am fost la BC cu o prietena catolica si stateau toti jos, nu am vazut pe nimeni in genunchi.
Pesemne că doar ați intrat și ați ieșit, așa-i ? Ați asistat la Prefacere ? Cum stăteau: jos sau în genunchi ? Ați asistat la Evanghelie ? Cum stăteau: jos sau în picioare ?

Citat:
Atat timp cat intreaga biserica este acaparata de banci, despartite de un coridor normal ca stai jos.
Dar nu sunt de loc bisericile acaparate de bănci. Cel puțin cele cu arhitectură clasică. Există la intrare un mare loc fără bănci, care se cheamă "nartex". Acolo stau părinții cu copii neastâmpărați. Există flancuri largi, cu suficient loc pentru ca cei care doresc să stea în genunchi de la început la sfârșit să o poată face. Ați vrut să îngenuncheați într-o biserică catolică, dar a venit preotul și a spus: "Asta nu se poate, fiica mea !"

Citat:
Dar... ce parare ai despre a te inchina stand pe banca fara a avea nici o afectiune, la Sfanta Liturghie, despre care am vazut ca ai vb asa de frumos.
Toți catolicii, când se închină la Sf Liturghie (Missă), fie stau în picioare, fie în genunchi, pe banda special prevăzută în fața băncii sau afară din bănci. Nu am văzut decât bătrâni sau bolnavi stând în șezut în timp ce se închină.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote