Mereu m'am intrebat de ce oare a ales Dumnezeu acest lucru drept semn al legamantului facut de El cu Avraam.
Nu pot spune insa ca "mor de curiozitate" sa aflu... caci curiozitatea in anumite Taine chiar "omoara" duhul si credinta.
*
Apoi a mai zis Avraam către Domnul: O, Doamne, măcar Ismael să trăiască înaintea Ta! Iar Dumnezeu a răspuns lui Avraam: "Adevărat, însăși Sarra, femeia ta, îți va naște un fiu și-i vei pune numele Isaac și Eu voi încheia cu el legământul Meu, legământ veșnic: să-i fiu Dumnezeu lui și urmașilor lui. Iată, te-am ascultat și pentru Ismael, și iată îl voi binecuvânta, îl voi crește și-l voi înmulți foarte, foarte tare; doisprezece voievozi se vor naște din el și voi face din el popor mare. Dar legământul Meu îl voi încheia cu Isaac, pe care-l va naște Sarra la anul pe vremea aceasta!" Încetând apoi Dumnezeu de a mai vorbi cu Avraam, S-a înălțat de la el.
Atunci a luat Avraam pe Ismael, fiul său, pe toii cei născuți în casa sa, pe toți cei cumpărați cu argintul său și pe toți oamenii de parte bărbătească din casa lui Avraam și i-a tăiat împrejur, chiar în ziua aceea, cum îi poruncise Dumnezeu (Facere 17,18-23).