View Single Post
  #386  
Vechi 20.01.2011, 00:46:53
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned
 
Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.366
Implicit 294. Pucioșii propovăduiesc învățăturile mincinoase denunțate de Apostolul Pavel

294. Pucioșii propovăduiesc învățăturile mincinoase denunțate de Apostolul Pavel în Epistola Întâia către Timotei (partea a II-a: oprirea de la căsătorie)

Fobia față de căsătorie ca taină a vieții a avut pentru pucioși aceeași tendință ascendentă de desfigurare a percepției ei, la fel ca și fobia față de carne ca aliment care întreține viața. Ambele au ajuns treptat să fie percepute ca surse sigure ale unor păcate monstruoase și a unor degradări a sănătății întregii ființe omenești. La început însă, căsătoria era îngăduită și chiar se practicau în mod curent căsătorii zise “creștinești” între membrii sectei întemeiate de Verginica. Însăși Verginica s-a căsătorit cu Nicolae Stoica. Totuși, adepților le era inoculată sistematic o nostalgie față de castitatea pe care o oferea viața călugărească, așa încât, treptat, îndemnurile pentru intrarea în monahism sau pentru “căsătoria albă” au devenit două alternative la căsătorie tot mai insistente. Totuși, cei care voiau să se căsătorească nu erau opriți, chiar dacă nu mai erau încurajați la acest demers:

“... Iată, pe cel ce vrea să se căsătorească nu-l opriți. Pe cel ce nu vrea nu-l obligați, ca să nu fiți judecați, căci căsătoria va merge până la judecată, până la sfârșit.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 14-05-1957)

Așadar căsătoria nu era oprită pe vremea Verginicăi, dar cei care erau căsătoriți deja primeau mereu îndemnuri ca să se înfrâneze cât mai des și mai îndelung, iar în perioada posturilor abstinența lor trebuia să fie obligatorie și necondiționată:

Nu este oprită căsătoria, dar cine are dragoste și hotărâre să ajungă la sfinți, aceia se opresc. Hotărâți-vă fără îndoială. Nu mai vorbim de postul Crăciunului, al Paștelui, al sfinților apostoli și al sfintei Mării. Într-un cuvânt, înfrânați-vă.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 4-5-1958)

Tinerilor li se sugera însă că, deși nu sunt opriți de la căsătorie, ar fi mai înțelept pentru ei să rămână celibatari, pentru că vor veni pe pământ vremuri cu mare zbucium și bătaie și dărâmare, iar cei căsătoriți le vor face mai greu față:

“... Cine vrea să se căsătorească, e liber să se căsătorească. Cine vrea să se mărite, să se mărite. Nu sunteți opriți, dar cine vrea să rămână așa, bine face, că așa vrea Tatăl Meu, că voia Tatălui Meu e să fiți ca Mine. Fiți înțelepți, că bate vântul tare, tare, din toate părțile, să vă dărâme. Credeți?” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 2 07-1959)

Căsătoria era tolerată deoarece era considerată “un rău necesar”, care pe de o parte îi domolește la fire pe creștini, împiedicându-i să se aprindă și să caute desfrânarea, iar pe de alta este singura cale naturală prin care avea loc “nașterea de fii”. Ea este recunoscută ca fiind lăsată de Dumnezeu încă de la Facerea Lumii, ca “altoi de la Cel Înalt”, rânduit pentru perpetuarea speciei umane. Desigur că această “naștere de fii” nu era suficientă, ea trebuind a fi completată ulterior cu o educație duhovnicească temeinică și riguroasă adusă pruncilor, singura care asigura desăvârșirea nașterii și care dovedea că împreunarea soților nu a fost doar o patimă trupească și atât, situație în care ar fi fost cotată automat drept “neînfrânare”:

“... Fiul Meu, pentru ce a venit la tine Dumnezeu? Pentru ca să-ți îngăduie păcatul tău și fărădelegea ta? Pentru ce este căsătoria? Acest altoi este de la facerea Celui Înalt, și am zis, și spun: nașteți fii în duhul și nu în trupul, căci altfel nu te voi chema creștin după legea Mea și te voi chema creștin împotriva Mea. La acest cuvânt nu ne putem împăca, nu Mă pot împăca cu neînfrânarea ta.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat7-1-1966)

Verginica își instruia adepții ca să nu transforme căsătoria lor într-o justificare pentru depărtarea de Dumnezeu, bărbatul împărțind în mod preferențial iubirea sa pentru femeie în detrimentul iubirii de Dumnezeu. Dimpotrivă, familia era considerată o instituție în care viața creștină se poate și trebuie să fie mai întărită și mai sudată, iar rugăciunea mai spornică, fiind practicată în comun de către soți :

“Căsătoria nu este după voia sa, ci este după planul lui Dumnezeu. Nici un creștin să nu trăiască cu femeia sa după voia sa, și să trăiască numai după voia lui Dumnezeu.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat7-1-1966)

Căsătoria era considerată “legământ sacru în fața lui Dumnezeu” și totodată o pavăză care-i ocrotește pe soți de tentațiile aventurilor adulterine. Cei care ignorau legământul sfânt al căsătoriei erau aspru admonestați de către Verginica:

“Fiilor, ce rău vă stă petrecând și curvind cu femei străine, din lume, voi, care aveți legământ cu Dumnezeu la căsătoria voastră pe care ați făcut-o!” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 8-12-1970)

Experiența divorțului, prin care a trecut din păcate și “vasul Domnului”, Verginica, este deplânsă și considerată o adevărată “moarte” spirituală pentru fostul ei soț, Nicolae Stoica. Un “Cuvânt”, construit prin februarie 1973 ca venind din partea lui “Dumnezeu”, exprimă adânca supărare a “cerului” pentru fapta reprobabilă a lui Nicolae Stoica. Acesta a părăsit-o pe Verginica lăsând-o nu numai fără sprijin material, dar și cu o imagine publică extrem de șifonată, căci ea nu era o femeie oarecare, ci era considerată de adepți “proorocița Domnului”. Aceștia au fost siderați de o asemenea întâmplare neașteptată. Cum de a fost posibil ca “Domnul” să o cunune pe Verginica cu acest tânăr, mai mic de vârstă cu 15 ani decât ea, care s-a dovedit ulterior a fi nu numai bețivan și fustangiu, dar și profund nerecunoscător față de binefacerile cu care l-a copleșit Dumnezeu prin acestă mezalianță, numită la vremea ei “căsătorie creștinească”? Prins la înghesuială de evoluția neașteptată a faptelor lui Nicolae Stoica, “Dumnezeul” Pucios se spală pe mâini ca Pilat din Pont și, în “Atotștiința Lui”, mărturisește sincer că “nu S-a așteptat” ca Nicolae să se comporte chiar așa. Oare nu-I promisese Nicolae că va avea grijă de “poorocița” Verginica? Tocmai de aceea “Dumnezeul” Pucios l-a crezut pe cuvânt, și de aceea l-a cununat cu ea; altminteri, Nicolae n-ar fi pupat el în veac această cinste. Acum s-a dovedit clar că “Dumnezeul” Pucios a fost păcălit , pentru că “duhul rău a fost mai șiret și l-a înșelat” (și pe Nicolae, dar și pe El, care l-a creditat):

“... Iată, sunt supărat că vasul Meu a rămas văduv. Soțul ei a murit, a murit. Nu vrea să mai îngrijească de ea. L-a furat duhul rău și suferă vasul Meu; suferă multe necazuri și întristări și nelegiuiri; suferă atâtea lucruri, că numărul necazurilor și al durerilor întrece numărul stelelor de pe cer, așa de multe sunt. Crezi? Să crezi, că nu M-am așteptat. Aspus că va vedea de ea, și pentru aceasta am cununat, ca să se spună că are bărbat, și de el, că are femeie. Dar duhul rău a fost șiret și l-a înșelat. O, fiule Nicolae, rămânem cu legământul făcut dacă nu te mai întorci. Te-am iubit mai mult ca pe îngeri și pe sfinți. La rugăciunea vasului Meu ați ieșit din lagăr și din închisoare, și acum iată ce faci!” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat23-2-1973)