View Single Post
Vechi 19.01.2011, 12:01:43
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Religia: Ortodox
Implicit Probleme...(5)

E absolut sa fim necesar sa fim botezati.
Dar nu doar cu apa, cum boteza Ioan. Acela era doar un botez al pocaintei... Cei la care se boateaza doar adultii pun accentul doar pe aceasta latura: pocainta. De aceea si trebuie sa fii adult, ca sa te pocaiesti in mod constient. Daca botezul lor e unul doar al pocaintei, e trist pentru dansii.
Amintiti-va episodul cu ucenicii botezati cu botezul lui Ioan, pe care apostolii ii boteaza cu botezul crestin si apoi isi pun mainile pe ei.
Ce noroc au unii dintre crestini, caci si in ziua de azi apostolii isi pun mainile pe ei dupa Botez ! Chiar daca apostolii au murit de mult, au avut grija sa ne lase o punere a mainilor pana in veacul de apoi.
Din pacate, e vorba doar de crestinii care NU au urmat lui Luther, Calvin etc. si celor de dupa ei, care au negat si au intrerupt definitiv aceasta punere a mainilor apostolice de dincolo de moartea apostolilor.

E suficient sa fim doar botezati ca sa intram in imparatia cerurilor ? Nu. Si asta nu o spune doar practica vietii, ci Hristos Insusi:
"Ca aceasta este voia Tatalui Meu, ca oricine vede pe Fiul si crede in El sa aiba viata vesnica si Eu il voi invia in ziua cea de apoi. "

Vai noua !! Fiul a fost vizibil, tangibil, doar vreo 33 de ani... acum aproape 20 de secole...
Si nu va laudati ca l-ati vazut in vise si vedenii, caci Biblia spune ca si satana poate lua chip de inger de lumina.

Dar... nici asa nu e de ajuns.
Urmeaza ceva si mai infiorator. Hristos ne spune:

"Eu sunt painea cea vie, care s-a pogorat din cer. Cine mananca din painea aceasta viu va fi in veci. Iar painea pe care Eu o voi da pentru viata lumii este trupul Meu.
Deci iudeii se certau intre ei, zicand: Cum poate Acesta sa ne dea trupul Lui sa-l mancam?
Si le-a zis Iisus: Adevarat, adevarat zic voua, daca nu veti manca trupul Fiului Omului si nu veti bea sangele Lui, nu veti avea viata in voi. Cel ce mananca trupul Meu si bea sangele Meu are viata vesnica, si Eu il voi invia in ziua cea de apoi. Caci trupul Meu este adevarata mancare si sangele Meu, adevarata bautura. Cel ce mananca trupul Meu si bea sangele Meu ramane intru Mine si Eu intru el. Precum M-a trimis pe Mine Tatal cel viu si Eu viez pentru Tatal, si cel ce Ma mananca pe Mine va trai prin Mine."

Din cauza acestor cuvinte, " de atunci multi dintre ucenicii Sai s-au dus inapoi si nu mai umblau cu El.".

Urmeaza Cina cea de Taina.
Dar... oare orice paine si orice vin sunt Trupul si Sangele lui Hristos ?
Daca da, atunci toti producatorii, comerciantii si consumatorii de paine, si toti producatorii, comerciantii si consumatorii de vin sunt deja osanditi.
Unii sunt ca Iuda, altii ca Anna si Caiafa, altii ca Pilat si ca soldatii lui.
Fiindca vand si cumpara si risipesc Trupul si varsa Sangele Domnului in toate pravaliile si in toate carciumile.

Daca nu, atunci unde si mai ales care este Trupul si care este Sangele Domnului ??