View Single Post
Vechi 19.01.2011, 02:03:33
zsuleica zsuleica is offline
Member

Data înregistrării: 12.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
A fost abordat din câte îmi amintesc.
Nu-ți mai pierde vremea cu astfel de speculații!
Am citit, acum câteva ore, un eseu erudit în forma lui, care propunea o recitire a Bibliei în cheie ufologică ca să ajungă, la final, să suspecteze că de fapt "iudeo-creștinii" ar crede în extratereștrii. La capătul lecturii am avut sentimentul că mi-am irosit două ore din viață aiurea.

Și încă ceva! Dacă te-apuci să citești enormul corpus de scrieri apocrife sau gnostice îți spun din experiență că te-așteaptă un drum plin de primejdii pentru credința ta. Mai ales dacă le găsești compilate dibaci, cu scopul de a argumenta logic cine știe ce sminteală.
inteleg ce spui, dar ma gandesc la o chestie, Biblia in forma ei prezenta contine parte din scrierile initiale.... curiozitatea mea este de ce s-au exclus atatea alte scrieri, de ce s-au inclus in ea doar o mica parte din scrierile lui Petru, si tot asa doar o parte din scrierile lui Pavel. cele considerate pe atunci controversate au fost combatute.... ce parere ai despre descoperirea recenta a scrierilor lui Petru, si ele considerate controversate? Iisus spune ca Petru este piatra pe care cladeste Biserica. aici am multe nelamuriri. nu stiu cat conteaza sa intelegem toate astea ca si crestini
Reply With Quote