Citat:
În prealabil postat de Adriana3
Apoi insa mi-am adus aminte ca nu a fost intamplator faptul ca am ajuns in acea seara in acea biserica si la el, ca a fost cu siguranta opera Duhului Sfant la mijloc, asa ca o sa ii ascult sfatul. Insa pentru mine asta nu este iubire, sa se lupte omul sa ii arate altuia ca Iisus iubeste toti oamenii de pe lumea asta fara nici o discriminare! Doar oamenii nu iubesc la fel, si iubire cu forta nu se poate, si atunci?...
|
Si nu ti se pare ciudata chestia asta? Ca trebuie sa duci munca de titan pentru un lucru care la prima vedere ar trebui sa fie normal? Nu te-ai gandit ca poate faptul ca pe subiectul asta este ca si cum te lupti cu morile de vant este felul lui Dumnezeu de a-ti spune sa iti vezi de treaba si sa te tii de lucruri care sunt posibile si folositore si "in rand cu lumea (Biserica)"?
Grija noastra principala trebuie sa fie mantuirea sufletului nostru, si apoi altele. Crezi ca ai fi mai sigura de mantuire, sau ai fi pe un drum mai direct spre mantuire, daca ai fi preot? Toti suntem chemati sa fim sfinti. Cat de aproape de sfintenie te atrage aceasta lupta pentru hirotonia femeilor?
Apoi cred ca mai sanatos ar fi sa iti pui serios intrebarea unde anume esti din punct de vedere spiritual. Esti ortodoxa, catolica, altceva? Daca esti ortodoxa sau catolica atunci trebuie sa respecti intocmai dogmele Bisericii respective. Trebuie sa nu lupti impotriva invataturilor acelei Biserici. Trebuie tu sa te modelezi dupa modelul pe care ti-l ofera Biserica, si nu tu sa incerci sa modelezi Biserica dupa imaginea ta. Altfel nu te poti numi catolica sau ortodoxa, iar cei care se cred mai destepti decat ceea ce invata Biserica, gresesc amar (si acel director de seminar, si acel preot care te-a sfatuit sa duci lupta din interiorul BC).
Femeile care distribuie Sf. Impartasanie prin spitale si biserici in vest sunt doar o adaptare la o problema cu care se confrunta Biserica Occidentala, acea de lipsa acuta de preoti care sa faca treaba asta, si nu (sper eu, si cred eu) un semn al schimbarii dogmatice in ceea ce priveste hirotonia femeilor.