View Single Post
Vechi 18.01.2011, 21:01:51
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iosif77 Vezi mesajul
Cititi Biblia si Duhul Sfant va arata versete?
Credeam ca doar sectantii au astfel de credinte.

Cred ca ar trebui sa il intrebati pe preotul dumneavoastra ce inseamna roadele.
Si el va va spune ca v-ati inselat. Roada de care vorbeste Biblia NU o au doar cei care si-au imprastiat toata averea saracilor si au plecat misionari in lumea larga. Nici vorba, draga doamna.

Roada despre care vorbeste Isus este descrisa de Apostolul Pavel in Galateni 5:23,24. Crestinii care au roada in viata lor vadesc dragoste fata de Dumnezeu si fata de oameni, bucuria mantuirii, pacea in orice circumstante ale vietii, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, blandetea, infranarea poftelor.

Aceste roade le puteti vedea si la unii neoprotestanti si la unii catolici. Pentru ca sunt produse de Duhul Sfant care este in ei. Ar trebui sa le aveti si dumneavoastra. Si eu.
Adevarat,nu numai a imparti toata averea saracilor sau a lasa toate lucrurile materiale pentru Isus inseamna roade (oricum, voi nu aveti nici macar un exemplu de astfel de roade). Despre cele pe care le-ati amintit, are si biserica noastra destule insa fiecare tip de rod in parte, dus la plinatatea comuniunii cu Isus, inseamna mult mai mult decit simple trairi personale:
-bucuria mintuirii te face sa-ti lasi toate si sa mergi sa vestesti tuturor oamenilor aceasta bucurie, chiar si in India sau printre salbatici
-pacea in orice circumstante te face sa fii capabil sa ramii la fel ,oricite piedici ai avea. Printre cei care au adus astfel de roade sint martirii
-indelunga rabdare o au calugarii si calugaritele care se roaga TOATA VIATA LOR pentru intoarcerea pacatosilor
-bunatatea a facut-o pe Maica Tereza de Calcutta si mii altii ca ea sa-si lase tihna minastirii pentru a se dedica saracilor lumii, leprosilor si ultimilor oameni de pe pamint
-blindetea l-a factu pe sfintul Ioan Bosco sa adune toti copii strazii orasului Torino,iar apoi a ajuns in toata lumea, chiar si pe cei din inchisoare, pentru a-i invata calea catre Dumnezeu,pentru a-i invata sa traiasca demn (i-a invatat o meserie) si cum sa traiasca autentic ca fii ai Lui Dumnezeu; sau pe sfintul Francisc de Assisi sa imblinzeasca un lup care teroriza un oras: "Frate lup, de ce il superi pe Dumnezeu?" Si l-a imblinzit pe fratele lup care a trait in acel oras pina a murit
-infrinarea poftelor i-a facut pe multi calugari si calugarite sa fuga in minastire pentru a se lupta cu pacatul; au lasat lumea asta pentru a o cistiga pe cea vesnica.

Iar cei care au avut aceste roade cu virf si indesat au fost sfintii apostoli dupa care noi ne ghidam. Cum in secte/culte neoprotestante nu exista nici un exemplu de persoana care sa fi facut ceea ce au facut apostolii, asta inseamna ca nu aveti roade, sau roadele voastre sint pipernicite, iar pastorii dumneavoastra va indruma pe cai gresite. Am vazut ca pe un alt topic spuneati cum va marturisiti dumneavoastra. V-as intreba: de ce le-o fi lasat Isus apostolilor urmatoarele cuvinte:
21. Și Iisus le-a zis iarăși: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit și Eu pe voi.
22. Și zicând acestea, a suflat asupra lor și le-a zis: Luați Duh Sfânt;
23. Cărora veți ierta păcatele, le vor fi iertate și cărora le veți ține, vor fi ținute.

Sau, Isus ne-a spus ca vor veni multi amagitori si dupa roadele lor ii vom cunoaste. Atunci daca si catolicii, si ortodocsii,si baptisitii, si adventisti, si.... toti au roade ca acelea pe care mi le-ati spus, unde mai sint amagitorii? Inseamna ca Isus, sfintii Petru, Pavel, Iacob, Ioan, Iuda toti au mintit? Sau ne-au avertizat degeaba?