Citat:
În prealabil postat de nutucutu
Minciuna se referea la faptul ati sustinut ca in Biserca Catolica, Suveranul Pontif ar fi mijlocitor intre om si Dumnezeu. In Biserica Catolica singurul mijlocitor intre om si Dumnezeu e Isus Cristos. Pentru aceasta minciuna va accept scuzele, daca mi le cereti.
|
Nici măcar n-am folosit cuvintele pe care mi le atribuiți. Dacă nu vă ajută memoria, vă reamintesc întreaga mea postare:
Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Chestiunea e chiar mai delicată la dumneavoastră catolicii, decât la ortodocși. Căci aveți un Pontifex Maximus, deși Isus e Unicul Mare Făcător de Punți între Dumnezeu și oameni. Ba mai are și supranumele de Vicarius Filii Dei, deși nu există locțiitor al Fiului lui Dumnezeu (decât Spiritul Sfânt).
|
Îmi cer iertare pentru orice doriți, dar cuvintele acelea nu le-am folosit, aș uza chiar de o minciună dacă aș face ce-mi cereți.
Desigur, la modul declarativ, Biserica Catolică poate afirma că Isus Christos e Unicul Mijlocitor (și e adevărat), însă lucrul acesta trebuie și dovedit. Făcând uz de cele două prerogative, judecați și dvs. dacă mai poate fi Isus "Unic" Mijlocitor. Iar supranumele de "
vicar" al lui Isus pe pământ, nu vă sugerează chiar nimic?
Citat:
În prealabil postat de nutucutu
Deasemenea, abordare a lui "Ponifex Maximus" tendentioasa. Pontifex Maximus inseamna suveran pontif, adica cea mai mare treapta ierarhica in Biserica Catolica. Faceti-ma sa inteleg: de ce Pontifes Maximus (=Suveran Pontif) e rau, iar nimic (pentru ca cea mai mare treapta in biserica dumneavoastra e o mare necunoscuta) ar fi bine?
|
N-am spus că e "rău", mă gândesc doar la Sf. apostol Petru (al cărui urmaș pe linie succesorală se consideră) și la umilința sa. El nu s-a considerat niciodată suveran "maxim", ori vicar al lui Cristos păscând oițele turmei Sale cu cârjă de aur bătută în nestemate.
Altceva nici nu mai vreau să comentez, cred că ne-am depărtat prea mult de topic (vă reamintesc:
lumânările). Orice comentariu marginal îl voi considera
spam.