Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Mă mir că nu ați găsit nimic altceva. De exemplu, la o simplă căutare chiar în Wikipedia găsiți:
"Papa Siriciu (NN n.320) a fost primul papă care a purtat și titltul de "Pontifex Maximus" împreună cu cel de Papă, Acest titlu a fost folosit apoi regulat de succesorii săi."
Dacă nu mă credeți pe mine, ori Wikipedia, puteți să-l întrebați pe preotul dvs.
Deci și această problemă a fost lămurită, este așa cum am zis... În cazul acesta, este rândul dvs. să vă explicați acuzația: "Aceaste nedreptati si minciuni pe care le spuneti despre catolici". Care "nedreptăți" și care "minciuni" dacă cele două probleme din postarea mea sunt reale? Ar fi cazul să ne controlăm afirmațiile și să nu aruncăm cu acuzații așa ușor...
|
Minciuna se referea la faptul ati sustinut ca in Biserca Catolica, Suveranul Pontif ar fi mijlocitor intre om si Dumnezeu. In Biserica Catolica singurul mijlocitor intre om si Dumnezeu e Isus Cristos. Pentru aceasta minciuna va accept scuzele, daca mi le cereti.
Deasemenea, abordare a lui "Ponifex Maximus" tendentioasa. Pontifex Maximus inseamna suveran pontif, adica cea mai mare treapta ierarhica in Biserica Catolica. Faceti-ma sa inteleg: de ce Pontifes Maximus (=Suveran Pontif) e rau, iar nimic (pentru ca cea mai mare treapta in biserica dumneavoastra e o mare necunoscuta) ar fi bine?