Citat:
În prealabil postat de Pippo_
Te ambitionezi sa nu intelegi. Reflecteaza... gresela este tot un pacat. Dar devine pacat atunci cand esti pus voluntar fatza in fatza cu ea.
De exemplu:
Ai 3 GRESELI (INVOLUNTARE) si 2 PACATE (VOLUNTARE)
Indrepti cele 2 PACATE. In momentul asta, cele 2 PACATE au disparut. Dar acum unele din greseli devin pacate, deoarece eliminand pacatele care-ti stateau in cale, acum constientizezi greselile de care inainte nu erai constient, si care acum au devenit pacate. Astfel incat, acum ai:
Ai 1 GRESEALA (INVOLUNTARA) si 2 PACATE (VOLUNTARE) iar vechile 2 PACATE rezolvate au disparut.
Deci, pe scurt, GRESEALA (INVOLUNTARA) devine PACAT (GRESEALA VOLUNTARA). Daca cineva nu a inteles, sa spuna, voi incerca o explicatie mai exacta.
|
Pana una-alta, lamureste-ne daca esti yoghin sau budist. Apoi fa-ma sa inteleg ce inseamna pentru tine pacatul (impotriva cui pacatuiesti?).
Ca sa nu vorbim in termeni generici si greu de priceput ("gresela este tot un pacat. Dar devine pacat atunci cand esti pus voluntar fatza in fatza cu ea"), sa dam exemple:
Ne aflam intr-o conversatie. La un moment dat, sunt intrebat la ce ora incepe duminica Liturghia la catedrala. Raspund: la ora 10:00 dimineata. Eu nu stiu ca de fapt Liturghia va fi la 09:00 incepand cu duminica asta... Iata ca am gresit, omul pierde o ora de rugaciune din cauza mea. Cu toate acestea, n-am vrut sa-l induc in eroare, deci nu am pacat. Insa am gresit, mintind involuntar, evident.
Daca, in aceeasi conversatie, din rautate, eu il trimit pe om la Liturghie la ora 10:00 stiind ca s-a schimbat ora de inceput, comit pacat mintindu-l in fata.
Acum da-mi tu un exemplu de greseala versus pacat.