[
Citat:
În prealabil postat de Pippo_
Conform legilor lui Dumnezeu, noi suntem pusi in diverse situatii, toate CALCULATE fara greseala. TOTUL E PERFECT, nu exista greseala din perspectiva lui Dumnezeu. Dar TOTUL PE PAMNT ESTE RELATIV, deci doar noi oamenii avem perceptia BINELUI si RAULUI. Deasupra nivelului decazut numit "dualitate" trebuie sa ne ridicam.
|
Sper ca maine dimineata sa imi dati si mie niste raspunsuri:
1. daca evenimentele sunt calculate, noi suntem predestinati? eu as cam agreea cu ideea ca noi contribuim f mult la destinul nostru si ca situatiile sunt "calculate" doar ca ... consecinte; adica apesi tasta X (faci un anumit lucru), Dzeu a calculat ca pe ecran va apare X (consecinta acelui lucru). Sau vrei sa spui ca Dzeu a calculat/ predeterminat ca eu la 72 de ani am sa apas tasta X pt ca mai am eu si inca o persoana implicata sa invatam o anumita lectie, sa ne folosim cumva de acel eveniment?
2. zice Rumi;
"Exista un loc dincolo de bine si rau.
te astept acolo."
Am intalnit ideea cu separarea in bine si rau la o exegeza a gustarii, in Rai, din copacul cunostintei binelui si raului, unde imprtant nu era ata ca omul a introdus in el cunoasterea a ceea ce e BINE si RAU ci ca a introdus in Unitate, SI-ul, dualitatea, destept-urat, bogat-sarac samd. Poate daca cunostem binele cu/impreuna cu raul ajungem la alta concluzie. Poate ca porunca "nu judecati" se refera si la nu impartiti, nu divizati, nu pierdeti Unitatea, caci nu exista lumia si intuneric ci lumina cu intuneric si de fapt lumina cu lipsa luminii.
Lumina si dragoste va doresc si astept, cu multumiri, raspunsuri.