View Single Post
Vechi 17.01.2011, 23:29:35
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Adriana, sincer, am ametit. :)

Nu imi dau seama totusi de pe ce pozitie scrii. Esti/nu esti crestina? Esti/nu esti ortodoxa? Esti/nu esti catolica? Esti altceva? Vrei altceva decat ceea ce ofera crestinismul acum? Vrei sa alegi ce iti place mai mult din diferite traditii si sa iti faci propria traditie? De unde stii care e cuvantul Domnului? De unde stii daca il intelegi bine? De unde stii care e voia Lui?

Tot Domnul Iisus a spus despre Sf. Apostoli ca cine asculta de ei, asculta de El.
Domnul cand s-a referit la ascultarea de Sfintii Apostoli nu s-a referit la traditii pentru ca la ora aceea nu exista nici o alta traditie decat cea evreiasca pe care apostolii au abolit-o. In Faptele Apostolilor au mai pastrat doar ferirea de desfranare, de sange, de jertfirea la idoli si inca una pe care nu mu-o amintesc acum, iar Apostolul Pavel a fost si mai clar, a zis ca nu ne mantuim prin Lege ca daca ne-am mantui prin Lege atunci Jertfa Domnului ar fi degeaba. Daca ai avea curiozitatea sa vezi cam cum arata Biserica primilor crestini ai avea surpriza sa vezi ca nu semana in nici un caz cu cea de la ora actuala ci semana mult mai mult cu cele protestante. Nici macar ideea curatirii de pacate prin spovedire si Impartasanie nu exista, de aceea Imparatul Constantin cel Mare a amanat Botezul, singurul considerat ca si curatator de pacate, pana aproape de moartea sa ca sa mearga curat la Domnul.
Asa ca ascultarea de apostoli nu se refera la o traditie care nu exista inca, si nici macar la cea care exista, traditia evreiasca, ci inseamna ceea ce scrie la Ev. Ioan, sa asculti faptul Ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu care s-a jertfit pentru mantuirea noastra si cine crede, si face voia Tatalui din Cer care l-a trimis, se mantuieste. Iar voia Tatalui din cer este sa iubim. Acesta este mesajul apostolilor pe care trebuie sa il ascultam ca si cum ar fi Insusi Domnul in fata noastra spunandu-ne aceste cuvinte asa cum le-a spus si oamenilor din timpul Sau...