Citat:
În prealabil postat de taluta
Din cite stiu eu exista femei preoti la evanghelici.Nu discut politica altor religii insa eu stiu din cite am citit eu in biblie ca asa scrie ca femeia nu are voie sa invete barbatii despre religie, ci are voie sa intrebe acasa cind ajunge pe barbatul ei poate ne ajuta cineva si gaseste si pasajul cu pricina ...
|
Este din Sf. Ap. Pavel, un mesaj adresat comunitatii corintenilor, o comunitate care iubea foarte mult discutiile in contradictoriu fara sens, si in care femeile erau cam galagioase, vorbeau si comentau intr-una in biseirca, asa ca era mereu zarva. In acest context le spune Apostolul Pavel lor, si numai lor, pentru a face liniste, sa nu mai intrebe in biserica ci sa isi intrebe barbatii acasa. Epistolele Sf. Ap. Pavel au fost niste scrisori cu destinatar bine precizat, si se adreseaza unor probleme din timpul lui si din care putem invata si noi, ca de exemplu sa nu se vorbeasca in neoranduiala si in zarva in biserica, pentru ca, nu trebuie uitat ca pe vremea apostolilor, oricine putea comenta in biserica, nu era ceva rezervat doar preotului ca acum! Iar femeile corintene vorbeau mult mai mult ca si barbatii de bietii nu se mai auzeau. Asta nu inseamna ca femeia nu are voie sa il invete religie pe barbat, ca daca ar fi fost asa, nu ar mai fi avut loc multe convertiri in care femeia a fost cea care l-a adus pe barbat la credinta si avem chiar exemple de sfinte care i-a increstinat si pe mai marii invatati ai timpului lor! Si nu unul, ci multi!