View Single Post
Vechi 17.01.2011, 18:44:58
antoniap
Guest

Implicit

continuare

“pe când Marele Antonie ședea, îndeletnicindu-se cu rucodelia sa, a fost răpit cu duhul și suspina fiind în vedenie. Apoi, după câtva timp, s’a întors către monahii cei ce erau împreună și, cutremurându-se, tot suspina. Și, plecându-și genunchii, a rămas așa multă vreme, iar după aceea s’a sculat Starețul plângând. Înfricoșându-se și înspăimântându-se cei ce erau cu dânsul, îl rugau să le arate cele văzute, supărându-l și silindu-l să le spună; atunci el, suspinând tare, a spus către dânșii: «O! fiilor, mai bine ar fi fost să mor mai înainte de a mi se face vedenia aceasta.[COLOR=#FF0000] Mânia lui Dumnezeu are să cadă asupra Bisericii, și ea are să fie dată oamenilor celor ca dobitoacele necuvântătoare. Am văzut Sfânta Masă a Bisericii și împrejurul ei stând catâri pretutindeni, dând cu picioarele celor dinăuntru ca și cum s’ar fi făcut niște azvârlituri de picioare ale dobitoacelor ce umblă fără de rânduială[/COLOR]. Deci, atunci suspinam că am auzit un glas, zicând: „Se va defăima altarul Meu». [COLOR=#FF0000]Acestea le-a văzut Starețul și după doi ani s’a și întâmplat năvălirea arienilor și răpirea Bisericilor, când și vasele cu sila răpindu-le, făceau să fie purtate de mâini păgânești;[/COLOR] când și pe păgânii de la prăvălii îi sileau să-i aducă cu dânșii și, fiind ei de față, jucau deasupra Mesei precum voiau. Atunci toți am cunoscut”, zice Sfântul Athanasie, „că azvârliturile de picioare ale catârilor vestite lui Antonie înainte, acum arienii le lucrau ca dobitoacele. După ce a văzut
această vedenie, a mângâiat pe cei ce erau cu dânsul, zicându-le: «Nu vă mâhniți, fiilor, că precum s’a mâniat Domnul, așa Se va milostivi iarăși și degrabă își va lua Biserica podoaba sa, va străluci după obicei și veți vedea pe cei izgoniți, așezați iarăși la locurile lor, iar păgânătatea ducându-se și ascunzându-se în cuiburile sale; apoi dreapta credință biruind va avea toată libertatea pretutindeni; [COLOR=#FF0000]numai să nu vă întinați unindu-vă cu arienii, că nu este a apostolilor învățătura aceasta, ci a dracilor și a tatălui lor, învățătură care este stearpă, neînțelegătoare și a minții celei nedrepte, precum este necuvântarea catârilor»[/COLOR].”[9]
Mânia lui Dumnezeu a cuprins Biserica de mulți ani. Papismul și ecumenismul biruiesc. La vremea lor, Marele Athanasie și ceilalți Sfinți Părinți au înțeles primejdia înfățișată în vedenia Marelui Antonie. [COLOR=#FF0000]Sântem acum martori ai întinării bisericilor și Sfintelor Altare cu rugăciuni în comun și liturghii laolaltă cu „neînțelegătorii” (iraționalii) eretici; asistăm la această întinare și o lăudăm, alăturându-ne noi înșine la lovirea Sfintei Sfintelor. [/COLOR]
Reply With Quote