View Single Post
Vechi 17.01.2011, 16:23:43
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Eu nu am sugerat să comemorați 16 Nisan, am spus doar că dacă tot comemorați Învierea, faceți-o la data corectă nu în fiece duminică, data respectivă necăzând în fiecare an duminica. Nerespectând principiul acesta, ați putea pur și simplu să prăznuiți Cina Domnului în fiecare joi, deoarece Cina cea de Taină a avut loc într-o zi de joi! Asta pentru că asociați atât de insistent duminica de "frângerea pâinii".
Sensul celorlalte întrebărilor se pierde, deoarece apostolii nu frângeau pâinea doar în prima zi a săptămânii, ci în fiecare zi (Fapte 2,46). Suprapunerea acestui exemplu al lor peste dogma justificativă a ortodoxiei ar duce la un calendar cu 365 de zile de odihnă! Vezi cum consecvența duce în acest caz doar la absurd?
Dand sfaturi ortodocsilor cand si cum sa praznuiasca Invierea, e ca si cum ai incerca sa le vinzi gheata eschimosilor. Nu e cazul sa ne ,,ajuti" sa subminam sarbatoarea Invierii.

Sapatamana ortodoxa incepe cu cinstirea Sfintiilor Arhangheli Mihail si Gavriil, continua cu cinstirea Sfantului Ioan Botezatorul si a altor sfinti in functie de hramul bisericii, a Sfintelor Patimi, a Preasfantei Nascatoare, si culmineaza cu cinstirea Sfintei Invieri.

Ce propui de fapt? Sa renuntam la Sfanta Liturghie? Al cui avocat esti?
Reply With Quote