"Nu stiu de unde ati ajuns la aceasta concluzie. Daca nu credeti ca puteti salva o persoana doar pentru ca ea a murit, inseamna ca nu credeti ca Dumnezeu e Iubire. Nu cred ca simplul fapt ca ne rugam si citim biblia ne asigura viata vesnica. Undeva, in Biblie e scris ca cel drept pacatuieste de 7 ori pe zi, dar atunci noi? Nu mi s-a intimplat niciodata sa merg la culcare si sa spun "Asta a fost o zi in care nu am pacatuit". Si atunci cum as putea avea certitudinea ca murim fara pacate? Insa iubirea celor care ramin dupa noi si se roaga pentru noi, ne ajuta sa ajungem in Rai, exact cum Iubirea si Jertfa lui Isus ii ajuta pe toti, indiferent ca sint vii sau morti."
Poate ca aceasta invatatura mi-a scapat ... Dar unde as putea-o gasi? In Biblie, adica ...
"Duhul Sfint, cel pe care noi il primim la botez, lucreaza in liniste. "
Aceasta lucrare in liniste nu include si faptul ca imi poate deschide mintea ca sa inteleg ce spune Domnul prin Cuvantul sau?
Cati au fost acolo, de rusalii, biblia nu spune un numar clar ... Erau acolo si Maria mama lui Isus, si fratii lui Isus, au numarat vreo 120 ... si apoi zice cuvantul "In ziua Cincizecimii, erau toti impreuna in acelasi loc." Nu stim care toti. Apoi se intampla asta:
"Pocaiti-va", le-a zis Petru, "si fiecare din voi sa fie botezat in Numele lui Isus Hristos, spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sfantului Duh.
Caci fagaduinta aceasta este pentru voi, pentru copiii vostri si pentru toti cei ce sunt departe acum, in oricat de mare numar ii va chema Domnul Dumnezeul nostru." Si la numarul ucenicilor s-au mai adaugat inca 3.000.
In plus, spune cuvantul ca multi dintre cei care au fost hraniti l-au urmat pe Domnul pentru mancare. Cand Domnul le-a spus "Eu sunt painea" s-au cam speriat si au fugit. Din toate miile acelea, prea putini au crezut cu adevarat. Iar sutasul ... pur si simplu, nu stim care i-a fost soarta.
Mie nu mi se pare si nu inteleg de nici unde ca Duhul Sfant apartine numai unor anumite persoane, intr-un mod exclusivist. Sau, nu intelegem cine este Duhul Sfant ...
In legatura cu catapeteasma ... e bine totusi sa intrebati pe cineva in care aveti incredere. Pentru ca pe mine nu ma veti crede. Dar, va asigur ca acolo, in sfasierea de sus si pana jos a valului din templu, cel care despartea Sfinta Sfintelor de restul templului ... se afla multe raspunsuri la multe intrebari.
|