În prealabil postat de macsim
Am sa va spun de ce nu ne putem intelege: pentru simplu fapt ca eu vorbesc despre Dumnezeu, iar dumneavoastra imi vorbiti despre oameni.
Am o intrebare, si va rog sa va ganditi la ea cu bunul dumneavoastra simt: daca credeti in Trinitate, iar Duhul Sfant este a treia parte din Dumnezeire, deci este Dumnezeu-Duhul Sfant ... cum poate fi el transmis de niste oameni??? Nu ii ridicati, oricine er fi ei, la rang de Dumnezeu ??? Sau poate chiar mai sus?
Duhul Sfant s-a aratat la cincizecime doar celor care credeau deja in Isus. Doar celor l-au cunoscut si l-au recunoscut pe Isus. El nu se transmite din mana in mana, El se reveleaza celor care cred in Isus, care Il cunosc pe Isus si care IL recunosc pe Isus.
Eu nu imi incep ziua si nu plec din casa fara sa ma fi intalnit in rugaciune cu Tatal Ceresc. Nu mananc, pana cand nu Ii multumesc pentru bucate. Nu iau o decizie fara sa cer calauzire in rugaciune. Ne rugam unii pentru altii tot timpul, la intalniri de rugaciune organizate si in particular si cand ne intalnim pur si simplu. Ma rog tot timpul pentru cei din jurul meu si pentru tara mea.
Nu ma rog pentru cei care au murit deja, pentru ca nu mai pot face nimic pentru ei. Locul lor este deja acolo unde si l-a ales fiecare cat au putut alege. Daca nu am putut face ceva cat au fost in viata, acum e tarziu.
Botezul din copilaria mea nu a insemnat nimic din punct de vedere spiritual. Ai mei aqu facut-o pentru ca asa se obisnuieste, iar pentru viata mea, acel botez nu a insemnat nimic. Am trait, asa botezata, tot pe aratura. Lucru pefect valabil si altora. O mare multime de oameni a caror viata este destramata, au fost botezati in copilarie. Botezul meu de mai tarziu, adica de acum 4 ani ... de acela imi amintesc foarte bine, si stiu exact ce anume am facut ... Iar amintirea acelui moment este pretioasa pentru mine, pentru ca inseamna acceptarea mea constienta de a-l urma pe Domnul.
Tristetea mea este ca dumneavoastra aveti convingerea ca toate cele pe care le-ati enumarat mai sus m-ar indeparta de mantuire ... dar, nu l-ati pus de loc pe lista pe Cristos. Adica, pot intelege asa: daca ma indepartez de El, voi fi mantuita, dar daca nu ma rog pentru morti, daca ma botez tarziu sau nu ma rog pentru altii ... asa nu voi fi mantuita ...
Nu stiu despre ce teme vorbiti, eu nu primesc asa ceva. Dar, poate ca nu ar fi rau daca ne-am face fiecare, acolo unde suntem, temele. :)
Ca de exemplu: de ce s-a sfasiat catapeteasma din templu in momentul in care Domnul si-a dat duhul?
|