Subiect: Facere 1:2-5
View Single Post
Vechi 14.01.2011, 18:32:16
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tailgunner4A Vezi mesajul
Parerea mea este ca nu ai citit nici macar pagina de wikipedia a teoriei relativitatii speciale, altfel nu ai debita asemenea enormitati.
Hai sa sunteti tare! Ma judecati pe mine dar de fapt dvs. nu ati citit decat acele doua randuri de pe wikipedia. Uitati-va si la celalte randuri, dar puteti sa va uitati la orice articolas despre teoria relativitatii si veti gasi aceleasi informatii. Sper ca va dati seama ca ceea ce am scris am citit inainte.
iata wikipedia, de exemplu: http://ro.wikipedia.org/wiki/Teoria_...restr%C3%A2nse
Partea cu eterul este chiar sub acele doua postulate, deci la urmatorul paragraf!
Citez: " Soluția elegantă dată de Einstein avea să elimine noțiunea de eter și de stare de repaus absolută."
"spre sfârșitul secolului al XIX-lea, existența undelor electromagnetice a condus unii fizicieni să sugereze că universul este umplut cu o substanță numită "eter", care ar acționa ca mediu de propagare al acestor unde. Se credea că eterul constituie un sistem de referință absolut față de care se pot măsura vitezele. Cu alte cuvinte, eterul era singurul lucru fix și nemișcat din univers. Se presupunea că eterul are niște proprietăți extraordinare: era destul de elastic pentru a suporta unde electromagetice, iar aceste unde puteau interacționa cu materia, dar același eter nu opunea rezistență corpurilor care treceau prin el."
Reply With Quote