Citat:
În prealabil postat de windorin
Sa inteleg ca "iresponsabilitatea" este o alta varianta a "lasarii in voia lui Dumnezeu".
Unde am judecat ? Sau... poate te simti judecata ?!
Da, momentan am unul... si dau slava lui Dumnezeu pentru a'mi fi dat sa vad casatoria in lumina harului.
Mandrie ?! Ia'o cum vrei. Insa iti spun, de vrei sa auzi... casatoria nu este departe de monahism.
|
In primul rand, ma mir de tine, windorin. Esti cunoscut pe acest forum pentru echilibru si blandete - dar deodata, la acest subiect, iti iesi din fire.
De ce nu te poti arata si aici la fel de rabdator ca de obicei?
In al doilea, sigur ca m-am simtit judecata, din moment ce ai scris, ca raspuns la argumentele mele despre diverse situatii in care este mai degraba responsabil sa limitezi numarul de copii, ca 'ne ascundem in spatele acestor lucruri' cand nu ne convine. Dar sigur nu ma supar, pentru ca, sigur, ar fi putut fi adevarat. In cazul meu, nu cred ca este.
Citat:
"Realitatea de cuplu" suna... bizar, desi inteleg ce spui.
Cuplu implica numai doi, dar vezi tu... casatoria nu este "cuplu", caci ea nu poate implica niciodata doar doi.
|
Exista si cupluri mai putin ideal crestine pe lumea asta. Exista multe situatii neideale, chiar si in cuplurile crestine, care il pun pe Dumnezeu la mijloc.
Citat:
Oare, prezervativul mai pastreaza patul neintinat ?!
|
In anumite situatii, da.
In orice caz, iti doresc sa iti dea Dumnezeu copii pe care sa ii cresti cu dragoste, si sa poti trai ceea ce predici.
Admir oamenii care gandesc ca tine pentru familia lor, si si traiesc asa,
insa nu cred ca este bine sa ii judece pe altii.