Subiect: Rusine!
View Single Post
Vechi 13.01.2011, 08:17:29
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotsman Vezi mesajul
Am mai vazut genul acesta de pedagogie.Da faliment in multe situatii.Eu totusi consider ca nu este normal si nici nu am auzit de vreo prevedere ortodoxa care sa recomande/permita asa ceva.Iar aprecierea cu plesnitul si umilirea publica le poti aprecia cel mai bine cand esti tu in situatia aceea.Poate acel baiat a gresit,sau nu a stiut,sau a vrut sa se dea mare.Dar nu-l umilesti si nu-l lovesti,mai ales in acel moment.Daca nu-l intereseza,cu atat mai mult.De ce sa-l lovesti daca oricum nu-l va afecta(in varianta in care crezi ca actiunea ta ar avea un efect)?

Eu totusi as dori sa vad ce fundamentare din ortodoxism a avut acel preot pentru metoda sa.
sunt de acord. nu a fost o atitudine potrivita.
si eu mergeam o vreme la biserica ca la discoteca si daca mi s-ar fi intamplat un eveniment asemanator:ciao! in veci nu as mai fi calcat pe acolo.
Domnul mi-a scos in cale un parinte special, cu o atitudine potrivita, care m-a determinat sa iubesc biserica si sa ma schimb.
si nu o faceam din rea vointa ci ptr ca nu mi-a explicat nimeni de ce nu e bine.nici macar nu stiam ca ar trebui sa exista o anumita tinuta in biserica.
pare ciudat, dar biserica nu era un sb care sa ma intereseze prea mult si de aceea nu m-am informat.