Citat:
În prealabil postat de AlinB
Daca Hristos este Creatorul, porcul nu e creatia lui?
Si te intreb, cum a ajuns porcul sa fie necurat, asa l-a facut Dumnezeu?
|
Dumnezeu a creat unele animale pentru hrană (deși inițial a creat doar vegetalele pentru hrana omului), iar altele pentru alte scopuri. De aceea i-a spus omului despre porc (și alte animale descrise în Lev.11) "
să-l priviți ca necurat", nu pentru că ar fi fost mai plin de noroi ca vaca (deși este, oricât i-am admira drăgălășenia), ci pentru că Dumnezeu știa mai bine ce e bun pentru om. Medicina modernă a descoperit doar de câțiva zeci de ani ce pacoste e carnea de porc pentru sănătatea umană, poate se vor mai descoperi și alte elemente... dar e nevoie de știință ca să-L credem pe Dumnezeu?
Citat:
În prealabil postat de AlinB
Si de ce Dumnezeu ii cere lui Petru sa nu mai numeasca ca fiind necurate animalele care inainte de jertfa lui Hristos erau numite necurate insistand pe "curatarea" lor?
|
Am explicat în postarea anterioară de ce. Eu nu sunt capabil să ofer argumente filosofice pe măsura înaltelor dvs. pretenții. Acceptați "truismele" mele simpliste ori nu. Un lucru e cert: Hristos S-a jertfit ca să curățească
pe omul păcătos. El n-a venit în lume pentru porci, ci pentru oameni, iar dacă locuitorii din ținutul Gadarenilor L-au respins din cauza unor porci, trebuie să facem și noi aceeași greșeală?