Domnul windorin,
Ori nu sunteti casatorit, ori sunteti la inceputul casniciei si probabil abia la primul copil.
Spun asta pentru ca ceea ce spuneti e mai mult poezie decat practica.
Dar stiti dvs., genul de poezie romantica care n-are nici o legatura cu realitatea.
Retele propuse de dvs. sunt extraordinare, superbe, dar nerealiste, in sensul ca realitatea de cuplu nu se potriveste intotdeuna cu poezia.
A aduce copii pe lume e o chestiune de responsabilitate si nu cred ca cineva isi poate asuma singur, in cuplu, aceasta responsabilitate sau si-o poate asuma in pofida oricarei realitati in numele unei obligatii morale care de fapt nu exista decat, cel mult, cu titlul benevol si in functie de context pana la urma.
Adica sa fim seriosi, doar nu sustineti ca Dumnezeu i-ar cere unei femei cu sot alcoolic sa faca 11 copii si sa-i creasca singura, iar daca nu, sa-l impinga in bratele altei femei sau sa-l invete abstinenta cand nu stie ce inseamna cumpatarea la un pahar.
Sau daca unul din soti e depasit deja ca timp/posibilitati si celalalt nu se ocupa cine stie ce de copii care sunt deja sa mai faca si altii iar daca nu, sa-l refuze la pat pe celalalt care e deja undeva la limita casniciei.
Desigur, Dumnezeu ajuta pe cei care s-au trezit peste noapte intr-o situatie dificila dar nu cred ca ne cere sa cautam sa intram intr-o situatie dificila incercand de face familia mai mare decat este deja insa periclitandu-i echilbrul si unitatea.
Va multumim pentru sfaturile date oamenilor perfecti dar nu-i ignorati nici pe ceilalti care in definitiv sunt cam majoritatea.
Oricat de paradoxal ar parea, asta nu inseamna automat ca sustin contraceptia dar cred ca duhovnicul poate ingadui (nu binecuvanta!) anumite forme (care nu implica un aport de substante straine in organism) de la caz la caz.
P.S.
Asa cum spunea Fani, cred intr-adevar ca este o vocatie (spirituala), daca pe copiii care ii ai deja ii percepi mai mult ca pe o povara materiala decat ca pe o misiune spirituala, izvorata din dragostea jerfei Fiului lui Dumnezeu si nevoia de a darui lumii ce are nevoie mai mult (sfinti), atunci chiar n-are sens sa vorbesti de mai multi copii..
Last edited by AlinB; 11.01.2011 at 16:28:21.
|