Citat:
În prealabil postat de Eugen7
vorbim "limbi" diferite.
In primul rand Sfanta Scriptura nu raspunde nicidecum la intrebarea "CUM" a facut Dumnezeu lumea ci doar spune "CINE" (Dumnezeu). "Dumnezeu a zis si s-au facut".
regnul vegetal a aparut intr-o "clipita" privit de unde?
1. privit de la Dumnezeu?
2. privit de pe Pamant?
3. privit din cer (de pe "tarie")?
4. privit din "apele de deasupra tariei"?
5. privit din "adanc"?
"somnul ratiunii naste monstri" - Francisco Goya
|
In mod cert vorbim limbi diferite si chiar vreau sa evidentiez lucrul acesta si sa ma delimitez de ceea ce sustineti dvs. Dvs. (si vad ca nu sunteti singurul) sustineti niste lucruri care nu tin de erezie, ci de paganism.
Pe forumul catolic eram dezamagit ca erau 1-2 care sustineau impletirea asta absurda a crestinismului cu evolutionismul. Dar vad ca pe forumul ortodox pare ca nimeni nu are alta parere.
Citat:
În prealabil postat de Eugen7
In primul rand Sfanta Scriptura nu raspunde nicidecum la intrebarea "CUM" a facut Dumnezeu lumea ci doar spune "CINE" (Dumnezeu
|
Se pare ca n-o sa renuntati la conceptiile dvs. orice v-as spune. Nu v-am dat eu link-ul cu citatele din marii sfinti care spuneau "cum"? Asadar avem parerea sfintilor pe de o parte si parerea lui Eugen7 de cealalta parte. Care credeti ca e cea corecta?
Mai ales ca aceasat problema cu "cum" nu tine de stiinta ci de religie, de invatatura crestina elementara.
Pentru ca n-am dat si citatele acestea din link, iata ce spune Sfantul Vasile cel Mare (observati ca ii spune "cel Mare"):
" La acest cuvant, toate padurile s-au indesit, toti arborii s-au ridicat iute in sus... Toate crangurile s-au acoperit indata de tufani desi, si asa-numitii arbusti ce slujesc la facerea ghirlandelor... care nu erau mai inainte pe pamant,
toti intr-o clipita de vreme au aparut."
Si in continuare, acelasi: "
Sa rasara pamantul. Aceasta mica porunca s-a prefacut indata intr-o puternica lege a naturii si intr-o ratiune maiastra. Porunca aceasta a savarsit miile si miile de insusiri ale plantelor si ale arborilor mai iute decat un gand de-al nostru."
Iar Sfantul Ioan Gura de Aur (acestui sfant ii spune "Gura de Aur"): "numai cu cuvantul au fost aduse toate la fiinta, tot asa si acum a spus: Sa scoata apele..., si
dintr-o data au fost create atatea feluri de taratoare, atat de deosebite pasari, ca nici nu este cu putinta a le insira cu cuvantul."
Citatele cu sfintii care spun ca ziua e cea de azi si ca dura 24 de ore le-am dat la celalalt topic.
Asadar, dvs. spuneti acum ca stiti mai multe si mai bine decat sfintii.
Iata de ce aceste conceptii gresite tin de paganism. Ba chiar si unii pagani nu tagaduiau ca Dumnezeu e Atotputernic. Dumnezeu fiind Atotputernic nu poate face ceva decat desavarsit, nu poate face ceva nedesavarsit ca apoi sa fie nevoie sa evolueze. Altfel ar insemna ca Dumnezeu nu e Atotputernic. De asemenea, tot din aceasta cauza face ceva intr-o clipa, nu sta cateva milioane pana sa creeze ceva. Iar asta tine de invatatura crestina, nu de stiinta.
Ceea ce intrebati in continuare tine, asa cum am mai spus, de conceptia moderna de relativism. Aceasta afecteaza nu doar stiinta, ci si gandirea in general, facand ca sa nu mai existe adevaruri, ci doar unghiuri diferite de vedere.
Daca cineva se uita la un elefant si spune ca vede un elefant, iar altcineva spune ca vede un vapor, nu inseamna ca are un alt unghi de vedere, ci are o problema (grava). Cam asta spune relativismul si hinduismul, ca fiecare vede altceva din punctul sau de vedere si realitatea e doar o iluzie.
Sper ca ati sesizat diferenta intre paganism si ortodoxie.