Subiect: Ilogica
View Single Post
Vechi 11.01.2011, 10:11:06
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Cu primele doua aproape sunt de acord mai putin cu faptul ca nu specifica un zeu anume si se pot adapta oricarei religii. Doar jigniri si nimic altceva nu ai adus impotriva acestei afirmatii pe care sunt nevoit s-o repet pana intelegi.
Minți din nou, ți-am răspuns la asta. Nu există mai mulți dumnezei ci Unul iar voia Lui poate fi cunoscută și împlinită prin ascultarea de conștiință.

Citat:
Ultima e insa trasa de par. Si am mai scris si repet pana intelegi. Daca crezi si nu exista pierzi timp, bani si sansa sa te bucuri de singura viata pe care o ai. Asadar, varianta a treia este mincionoasa. Uita-te cati bani se baga in biserici si uita-te ca unii se arunca de la balcon pentru ca se iau bani de la copii. Chiar n-am pierdut nimic? Nu avem o tara civilizata pentru ca suntem creduli si tu chiar nu realizezi ca am pierdut foarte mult? Mai evident de atata mai greu.
Cum ziceam, schimbi macazul cum vrei. Într-un mesaj anterior afirmai că a asculta de Dumnezeu e oportunism fiindcă îți urmărești propriul interes și acum susții și tu că trebuie să-ți urmărești propriul interes. Dovadă clară că nu ai niște principii ci doar vrei să bălăcărești credința și să manipulezi oamenii.

Pe lângă această ipocrizie, faci greșeli de logică. Ți-am mai spus dar fiindcă te faci că plouă și repeți aceleași minciuni trebuie să-ți repet: dacă nu există Dumnezeu, nu există nimic pe lumea cealaltă. Dacă nu există nimic pe lumea cealaltă și dispari, nu mai contează dacă te-ai bucurat sau nu de viață, nu mai contează nimic. Tu repeți aceeași prostie fiindcă în subconștientul tău, în ciuda a ceea ce spui, tu crezi că totuși vei trăi veșnic și te vei bucura de faptul că ți-ai trăit și viața de acum. Greșeală de logică penibilă.

Și asociezi slujirea lui Dumnezeu și sacrificarea vieții de acum cu anostitatea, ceea ce este o idee preconcepută și falsă. Așa cum spune Domnul Hristos în evanghelie, este un paradox: atunci când renunți la lucruri pentru Dumnezeu te îmbogățești, și nu numai în planul veșnic viitor ci și în cel de acum:

Iisus i-a răspuns: Adevărat grăiesc vouă: Nu este nimeni care și-a lăsat casă, sau frați, sau surori, sau mamă, sau tată, sau copii, sau țarine pentru Mine și pentru Evanghelie,
Și să nu ia însutit - acum, în vremea aceasta, de prigoniri - case și frați și surori și mame și copii și țarine, iar în veacul ce va să vină: viață veșnică.

Citat:
Tocmai ti-am aratat ca tu esti ala care minte. Spre deosebire de tine eu am venit si cu argumente. Cam atat despre respectul crestinilor fata de semeni. Ai si tu rude, nu ti-e rusine sa le intoxici cu asemenea minciuni?
Nu ai demonstrat nimic, spui din nou o minciună. În mesajul 131 spuneai că toate variantele pariului lui Pascal sunt mincinoase, acum spui că doar ultima, deci ce ai demonstrat?

Și ce minciuni am spus? Iar apelul din sfârșit ce e, o nouă încercare de manipulare? Vrei să pari sincer?