Nu va luati de 'hormonii stressului"- de la porc cand il taie. Si vanatul si orice animal e speriat cand vede cutitul, dar asta face parte din fiziologia mamiferelor dintotdeauna. Poate credeti ca atunci cand alerga iepurele fugarit de vulpe descarca 'hormonii fericirii"? Sau cand pisica se joaca cu soarecele inainte de a-l manca o face pentru ca nu are televizor? Nu, ci pentru ca astfel amaratul ala descarca "hormonii stressu-lui" si asta mobilizeaza glicogenul din depozite si ...il face mai dulce.
Acú cred ca un porcusor bine pregatit odata pe an nu e mare lucru pentru majoritatea oamenilor- mai ales iarna- frig, efort mai mare etc. Dar carnurile alea de animale/ pasari crescute in hale, inghesuite, care nu vad lumina soarelui niciodata, hranite cu furaje, fortifiate cu hormoni, tratate cu antibiotice, apoi taiate (credeti ca lor nu le e frica?) si apoi carnea lor tratata cu coloranti, conservanti si imbibata bine cu apa - astea credeti ca sunt mai sanatoase? Chiar daca scrie pe eticheta "curcan"sau "pui"- tot foarte rau e , nu credeti?
Si sa nu uitam ca ortodocsii au posturile!
|