Citat:
În prealabil postat de Eugen7
astfel exista mai multe valori pentru durata zilelor creatiei in functie de sistemul de referita ales.
|
Cunoastem deja care e adevarul, numai trebuie sa calculam alte valori. Sfanta Scriptura ne spune clar "o zi". Sfintii parinti (si am dat citate din Sfantul Efrem Sirul, Sf. Vasile cel Mare si Sf. Ioan Hrisostom) ne spun exact cat avea o zi, adica 24 de ore. Asadar alte speculatii sunt pareri personale, neortodoxe.
De ce trebuie schimbata Sfanta Scriptura in functie de orice noua teorie fantezista care se pretine stiintifica? Big-Bang-ul e doar o teorie. Falsa, bineinteles. Mai sunt si oameni de stiinta care o contesta, cu atat mai mult un ortodox.
Interpretarea facerii e mult mai logica din punct de vedere crestin decat tot amalgamul asta de evolutionism si creationism.
Dumnezeu face cerul (adica lumea nevazuta) si Pamantul. Pamantul e asta rotund pe care stam si noi, ca nu ne zice ca ar fi altceva. Il face la cuvantul sau, intr-o clipita. Pamantul era acoperit de apa. Tot in prima zi face lumina si ziua si noaptea. Lumina o face la cuvantul sau, tot intr-o clipita. (nu stiu daca era Lumina necreata sau lumina creata).
Se termina ziua si urmeaza ziua a doua. Creaza tot intr-o clipita cerul (vazduhul). Urmeaza ziua a treia. Creaza uscatul. Apoi creaza regnul vegetal. Cum? Dumnezeu a spus si intr-o clipita au aparut verdeata si pomii.
Abia in ziua a patra Dumnezeu creaza soarele si stelele. Cum? Dumnezeu a zis si intr-o clipita a aparut soarele si numarul infinit de stele de pe cer.
In ziua a cincea a creat vietatile din apa si pasarile. Cum? Dumnezeu a spus si intr-o clipita au aparut toate vietatile.
In ziua a sasea creaza vietatile de pe pamant si omul.
Acum sa vedem cat de ilogica e teoria evolutionista. Chiar si la o simpla observatie, fara teorii stiintifice, observam ca toate animalele sunt perfecte pentru conditia lor. Un leu e perfect, nu-i lipseste nimic ca se se mai dezvolte. Ce sa-i mai creasca? Inca un picior? E mai puternic decat un om.
Chiar si o insecta e perfecta, nu-i lipseste nimic ca sa fie o superinsecta. Doar n-or sa se transforme toate animalele in lei sau oameni, ca sa fie mai evoluate. Deci chiar si in afara religiei teoria e o ineptie. Si asta o spun desi eu am crezut in acesta teorie, inainte sa devin credincios.