View Single Post
Vechi 02.07.2006, 18:37:43
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Implicit

si ortodoxia are anumite practici care n-au nici o legatura cu Dumnezeu si nici un folos la mantuire, totusi si eu sant ortodox si vreau sa raman asa si sa incerc sa traiesc credinta dupa randuiala ortodoxa, dar unele practici nu le pot accepta pt ca stiu sigur ca nu au legatura cu credinta si au fost introduse ulterior in credinta de aceea nu pot spune in gura mare ca am credinta cea dreapta poate voi putea spune cand se va debarasa de unele ritualuri care nu au ce cauta in credinta si pe care din pacate in loc sa se disperseze de ele, le conserva asfel a devenit Biserica Ortodoxa o biserica a traditiilor locale si a ritualurilor inutile care umbresc credinta. multi preoti se limiteaza sa savarseasca Sf Liturghie si gata iar cuvantul Domnului daca vrem sa-l auzim trebuie sa mergem la manastiri sau la Oastea Domnului sau din pacate uni ajung chiar la protestanti pt ca in Biserica Ortodoxa preotul le-a spus ca au dreapta credinta da nu i-a indemnat niciodata la pocainta in adevaratul sens al cuvantului, din pacate asta e o caracteristica a majoritatii preotilor, nu e de mirare ca si cei care fregventeaza Biserica nu stiu prea multe despre Domnul si Despre mantuire asta pt ca si Ierarhii au lucruri mai importante de facut decat vestirea lui Hristos, cum ar fi infintarea de mitoropolii si canonizarea unor asazisi sfinti, am cam luat-o pe urma catolicilor cu canonizarea; cat de normal vi se pare ca Voievodul Stefan cel Mare e sfant? v-ati putea ruga la un asemenea sfant? nu e sigur ca el l-a cunoscut pe Dumnezeu si noi il consideram sfant, cum ramane cu adevaratii traitori si ostenitori care nu au fost canonizati? Biserica Ortodoxa are nevoie de noi conducatori care sa indemne poporul la pocainta nu care sa-si urmareasca propiile interese, altfel ortodoxia va fi pt putini calea mantuirii preferand sa mearga acolo unde vor auzi cuvantul Domnului, Domnul Dumnezeu sa ne ajute sa facem voia lui in smerenie
Reply With Quote