Timpul, asa cum il intelegem noi, alcatuit din secunde, minute, ore, zile, ani apare doar in ziua a 4-a a creatiei, avand drept sistem de referinta miscarea soarelui si lunii fata de pamant.
Ceea ce n-ar trebui sa neglijam, asa cum insisti tu cu sistemul de referinta, e ca timpul-calendar nu e singurul fel de timp.
Mai dau si eu un exemplu: timpul psihologic difera complet de timpul pe care il masuram cu ceasul. De ex. oricine a simtit in viata, ca stari psihologice cum ar fi angoasa, ingrijorarea, frica, groaza dilata timpul intr-o asteptare chinuitoare, pe cata vreme, in stari de fericire si exuberanta, timpul zboara fara sa-ti dai seama.
Mai exista timpuri angelice si mai ales depasirea timpului in Dumnezeiasca Liturghie.
Dincolo de partea vazuta a Sfintei si Absolut Incredibilei Sfinte Liturghii, e vesnica Inviere. Dar nu putem avea simtirea asta decat daca staruim profund sa ne curatim simtirile.
De aceea noi sarbatorim Duminica, ziua Domnului, ziua Invierii, pt. ca dincolo de rememorarea unui eveniment temporal, e de fapt ziua a 8-a META-TEMPORALA, care cuprinde laolalta trecutul, prezentul si viitorul.
Duminica in Sf. Liturghie e ziua "ALTFELULUI META-TEMPORAL", de dincolo de trecut, prezent, viitor, e ziua Celui-ce-a-fost-este-si-va-veni".
Pacat ca habar n-avem
