Subiect: Facere 1:2-5
View Single Post
Vechi 10.01.2011, 14:34:22
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
conform scripturii pamantul a fost creat inaintea soarelui, a lunii si a astrelor..
pamantul ca materie si nu pamantul ca planeta.

la Iov scrie clar ca atunci cand a fost facuta planeta pamant (din pamant, materie) erau deja in univers alte stele, iar ingerii erau creati deja (si "cel rau" inca nu se razvratise). Deci nu este nici o contradictie in Sfanta Scriptura ci doar trebuie sa fim atenti la exegeza.

Planeta pamant a fost creata inaintea lunii si aproximativ in aceeasi perioada cu soarele (tot sistemul nostru solar a fost facut in aceeasi perioada). Dimnesiunile planetei Pamant au fost bine planificate de Dumnezeu pentru a putea fi in "zona verde" de la soare unde este posibila viata (apa exista in toate cele 3 stari de agregare: solid, lichid, gaz). soarele, planeta pamant si intreg universul sunt facute pentru om.

Moise insista in cartea Facerii ca Dumnezeu este Creatorul si ca pamantul (ca materie si ca planeta) si soarele sunt facute pentru om. Moise subliniaza ca nu soarele este sursa vietii pe planeta Pamant si nu soarele face sa existe planeta pamant (asa cum credeau popoarele pagane in perioada respectiva in marea lor majoritate) ci Dumnezeu.

Iov arata clar ordinea in care au fost create Planeta Pamant, stelele si soarele. Din materie (pamant) au fost facute stelele, apoi sistemul nostru solar, cand atat soarele cat si planetele, inclusiv planeta Pamant au fost facute in aceeai perioada.

"“Unde erai tu, când am întemeiat Pământul? Spune-Mi, dacă știi să spui. Știi tu cine a hotărât măsurile Pământului? Sau cine a întins deasupra lui lanțul de măsurat? În ce au fost întărite temeliile lui sau cine a pus piatra lui cea din capul unghiului, atunci când stelele dimineții cântau laolaltă și toți îngerii… Mă sărbătoreau?”" Iov 38,4-7

"„Cine a măsurat apele cu pumnul și cine a măsurat pământul cu cotul? Cine a pus pulberea pământului în baniță și cine a cântărit munții și văile cu cântarul? ”" Isaia 40,12.
Raspunsul este evident: Dumnezeu.

asa cum am aratat anterior, pentru o exegeza corecta trbuie sa fim foarte atenti la sensurile cuvintelor: "cer" si "pamant".

Doamne ajuta.

Last edited by Eugen7; 10.01.2011 at 15:01:32.
Reply With Quote