Subiect: Facere 1:2-5
View Single Post
Vechi 10.01.2011, 12:51:06
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Din ce stiu cand spune ca la inceput Dumnezeu a facut cerul se refera la crearea ingerilor. In versetul 2 spune ca pamantul era gol, doar cu apa. E logic, in zilele urmatoare sunt descrise crearea plantelor, animalelor, etc.
Nu e vorba de o materie primordiala, care probabil ar fi rezultat in urma Big-bangului.
Cand Dumnezeu a zis sa se faca, asa cum spun sfintii parinti, s-a facut intr-o clipita. Dar apoi a lasat sa treaca o zi ca sa creeze celalte din creatie.
Dumnezeu creaza dintr-o data pentru ca e atotputernic. Si nu face ceva imperfect, care apoi va trebui sa se desavarseasca prin nu stiu ce evolutie. Degradarea lumii si moartea a venit odata cu caderea lui Adam.
Daca cerul din versetul 1 este lumea ingerilor, atunci cel mai probabil ca "pamantul" din versetele 1 si 2 reprezinta Universul, nicidecum planeta noastra.

Trebuie sa intelegem ca timpul este un simplu parametru al Cosmosului gandit de Hristos, Ratiunea care le-a gandit si planuit pe toate. Este evident ca Dumnezeu a preferat sa creeze Universul in timp, in intervaluri numite "zile", desi ar fi putut foarte bine sa le aduca instantaneu la fiinta pe toate, dintr-o data. Deci Universul ar putea foarte bine sa aiba 14 miliarde de ani vechime fara a contrazice Biblia.

Nu uitati, timpul nu-I slabeste atotputernicia Lui Dumnezeu, El nefiind nicidecum conditionat in vreun fel de timp. Mai mult, in "veacul viitor" sau in "ziua a opta" pe care cu totii o asteptam dupa Judecata, timp nu va mai fi:

Apocalipsa 10, 6
Și s-a jurat pe Cel ce este viu în vecii vecilor, Care a făcut cerul și cele ce sunt în cer și pământul și cele ce sunt pe pământ și marea și cele ce sunt în mare, că timp nu va mai fi,

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote