View Single Post
Vechi 08.01.2011, 17:40:11
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirela0110 Vezi mesajul
de ex daca nu face un lucru pe care o pun sa il faca ( de ex, sa manance, sa doarma, sa se spele pe dinti, sau sa stranga ceva de pe jos) sau din contra face ceva ce ii zic sa nu faca (sa bata cu lingura in masa, sa rupa nu stiu ce revista, sa arunce pe jos hainele, sa se ude cu apa pe maini, sa umble la calculator), asta dupa ce o rog frumos sa faca sau sa nu faca si se incapataneaza sa nu ma asculte, (si cand se incapataneaza sa nu ma asculte, cateodata, cu cat ii zic ceva cu atat face contrar, sau incepe sa planga ) incerc sa o mai distrag , sa ii arat ceva pe afara sau prin casa, ca sa uite .... daca vad ca nu merge cu uitatul, o mai amenint ca vine "nenea rau" si ii papa mancarea, sau nasul, sau ii ia ursuletul preferat .. si atunci ma mai asculta putin...
dar eu stiu daca e bine asa????
si in cel mai rau caz, cand vad ca nu merge nici cu vorba buna, nici cu uitatul, nici cu amenintatul, ma enervez si ori tip la ea, (eu ma si enervez cam foaaaaaarteeeee usor) ori ii mai trag cate o palmuta asa la fundulet care cateodata o baga in seama cateodata nu :P. si cateodata nu merge nici una si o iau de la capat ...
"Nu vrea sa manance, nu vrea sa doarma.."
Problemele acestea le am si eu.. Cel mare a inceput sa nu mai faca mofturi la mancare pe la vreo 5 ani. Pana atunci l-am "alergat" cu mancarea.. adica faceam chiftele in forma de flori si inimi, legumele in forme de animale, inventam povesti cu morcovi si brocoli etc.. foarte obositor, asa este.
Cu al doilea, sotul a spus sa-l lasam sa faca ce vrea.. nu vrea sa manace, o sa manance cand ii e foame. Eu nu sunt de acord ca mi se pare ca e f slabut, dar vom vedea. Asta aplicam acum.

Daca rupe, se joaca cu apa etc.. asta lasam copiii sa faca. Cat timp nu este pericol pt ei, au voie sa rupa (chiar strangem reviste pe care ei le rup/decupeaza si le lipesc apoi in colaje - e o activitate buna), sa mazgaleasca, sa se joace la chiuveta cu apa, sa bata cu linguri in oale, sa se joace cu cartofii din camara, sa picteze pe jos in bucatarie.. orice lucru care nu e un pericol pt ei.. e permis.
Chiar ieri cel mc mi-a facut porcarie totala in baie jucandu-se cu apa la chiuveta, dar asta este.. il schimb, sterg pe jos.. ceva trebuie sa faca si el, nu?

(PS. Si da, palme peste fund primesc si ei. Cel mare: pentru razvratire clara impotriva parintilor!. Cel mic: pentru situatii in care se pune in pericol - de ex. pt scos/bagat lucruri in priza, pt cautat cutit in sertare.. evident la la 2 ani nu-i pot explica de ce nu e voie la priza.
Cei care sunt impotriva pedepselor trebuie sa stie ca au rostul lor. Oricum, pedeapsa vine cu o discutie despre rostul pedepsei, despre faptul ca orice lucru rau este mai devreme sau mai tarziu pedepsit, ca pedeapsa e educativa, ca trebuie sa acceptam urmarea faptelor noastre, ca pedeapsa exista si la nivel social pentru instituirea autoritatii - adica sa nu creada copilul ca va creste si face ce vrea, nu exista asta etc, etc...)

Last edited by anna21; 08.01.2011 at 17:51:13.
Reply With Quote