Citat:
În prealabil postat de Melissa
Pai mi-ai dat o indicatie care le incurca si mai mult.  Una e sa fim UNA CU HRISTOS cum spui in indicatie aici si alta inseamna TRUPUL LUI HRISTOS,cum definesti Biserica in mesajele anterioare.Cand spui "trupul lui Hristos" nu te referi la noi pamantenii.Ca la impartasanie iei TRUPUL LUI HRISTOS si nu are nimic de-a face cu noi oamenii.
Concluzia mea: desi tu vrei sa ma duci sa dau acest raspuns : Maica Domnului este gatul pentru ca Ea intermediaza rugaciunile catre Hristos.Si nu doar Ea ci si sfintii si arhanghelii,etc..toti sunt intermediari,eu mai degraba ti-as da un alt raspuns ,luand in considerare ca BISERICA suntem noi insine si capul este Iisus Hristos( care erau defapt datele initiale ale intrebarii tale)raspunsul este: Dumnezeu Tatal este gatul.(are"atributiuni" mai esentiale ca si capul).Argumente :
- gatul SUSTINE capul ( se spune si in popor ca in familie barbatul e capul...dar femeia e GATUL..adica logic,e mai importanta )
-gatul FACE LEGATURA corpului cu capul
-capul FACE CE VREA GATUL,adica capul e fortat sa priveasca unde il intoarce gatul..
Acum alege tu profule, ce raspuns crezi ca e corect ... si spune-ne la toti...sau poate ne oferi o alta varianta de raspuns...
|
Maica Domnului este gatul Bisericii si ea ar trebui mentionata in toate rugaciunile catre Fiul ei.
Noi trebuie sa fim una in Hristos care ne uneste, ca organe diferite ale aceluiasi Trup. Cum Trupul Sau trebuie sa fie sfant, Sangele Jertfei de pe Golgota, identica cu fiecare jertfa liturgica, ne curateste de orice pacat - cu conditia sa si credem asta.
Acesta ar trebui sa fie scopul mersului nostru duminical la biserica.