Citat:
În prealabil postat de Seraphim7
ceace ce spui tu inseamna desavarsirea,iubirea este ultima treapta a virtutiilor,pana acolo eu ca un muritor si pacatos,inca cad,lupt ,iar cad,iar ma ridic
|
Desavarsirea inseamna DOBANDIREA DUHULUI SFANT! Adica sa luptam intr-atat incat sa ajungem ca DUhul SFant sa Se salasluiasca intru noi si sa lucreze ca in sfinti! Pentru a ajunge aici, trebuie sa indeplinim porunca lui Hristos de a IUBI, de ierta celor ce ne grsesc, si de a nu raspunde raului cu rau! IUBIREA este CONDITIA de mantuire!
Ca sa ajungem aici sus, cum zici fratia ta, trebuie sa luptam cu patimile noastre, precum un campion lupta pentru atingerea de perfoamante uriase si sa merite premii si medalii!
A lupta cu noi, cu patimile inseamna a le indeparta din noi, din mintea si fiinta noastra, prin spovedanie, lupta cu gandurile de a nu judeca ci de a IUBI cu mila si durere pe aroapele nostru, prin rugaciune, prin chemarea Duhului Sfant in noi!
Toate acestea numai de ne vedem NUMAI SI NUMAI de noi! adica nu IN egoism, ci in DESPATIMIRE! Iar despatimirea are legatura si cu aproapele! In fiecare coleg de scoala sau servici este Hristos, este CHIPUL SAU! Eu daca il judec, il judec pe Hristos! Daca rad de el, rad de Hristos! Toate actiunile mele sunt in Hristos, atunci cand ne raportam la aproapele! Sa nu ma intereseze religia lui, ci CHIPUL LUI HRISTOS creat prin excelenta de Hristos in el! Prin iubirea noastra, Hristos lucreaza cu Duhul SFant si il face pe acel sectar sau protestant sa il vada altfel pe Hristos de cum stia el, Il vede asa cum este EL, asa cum ni S-a daruit!
Dar daca noi alergam la rautate, la respingere, la egoism, la mandria, la ocara, la clevetire, ne separam de Hristos, indepartam pe Duhul Sfant de la noi! Si atunci actiunile noastre nu sunt decat esecuri, in defavoarea noastra si a aproapelui!