View Single Post
Vechi 07.01.2011, 15:23:39
Rearbottoms Rearbottoms is offline
Banned

Data înregistrării: 30.11.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
Spre cultura ta generală: primul sistem de calcul a fost construit de filosoful creștin Blaise Pascal, cel care a formulat și celebrul pariu al existenței lui Dumnezeu. Și să fii convins că acesta chiar a citit Biblia și a făcut o sumedenie de experimente științifice și are o grămadă de contribuții importante în fizică: legea vaselor comunicante, principiul presei hidraulice și mai citește, stimate ateu și tu, fiindcă știința autentică s-ar putea să-ți zdruncine ateismul și superficialitatea cunoștințelor.

Și tot spre cultura ta generală: caută pe net și vei descoperi o sumedenie de cercetători în știință care, spre suprindere ta, sunt creștini. Ca să nu mai pomenesc că însuși Einstein (din ale cărui teorii se înfruptă astăzi atât oamenii de știință cât și ignoranții din preajma lor) a crezut într-un Creator.
Am scris de-atatea ori ca nu exclud existenta unei energii care a determinat aparitia Universului, dar in niciun caz divinitatea nu e asa cum v-o imaginati voi.
Nu-mi oferi tu date pentru "cultura generala", stiu foarte bine cine e Pascal. si "pariul" lui Pascal e unul din lucrurile care trebuie trecute cu vederea cand amintesti de realizarile lui, pentru simplul motiv ca: e un fel de gluma.

Citat:
În prealabil postat de Pascal
1. Dacă crezi în Dumnezeu și el există, te duci în Rai.
2. Dacă crezi în Dumnezeu, dar el nu există, nu pierzi nimic.
3. Dacă nu crezi în Dumnezeu, dar el există, te duci în Iad.
4. Dacă nu crezi în Dumnezeu și chiar nu există, într-adevăr ai avut dreptate, dar ești tot în situația celui care a crezut.
În concluzie: mai bine crezi și riști să câștigi totul decât să nu crezi și să riști să pierzi totul.
1. Gresit, nu e suficient sa crezi.
2. Gresit, trebuie sa suferi toata viata si sa-ti ingradesti existenta prin tot felul de reguli inutile si unele chiar macabre/sinistre. Si cum premiza punctului 2 este ca Dumnezeu nu exista, inseamna ca ti-ai irosit singura ta viata facand pe placul Lui, care - supriza - nici nu exista; asta in loc sa traiesti asa cum ai fi vrut.
3. Corect.
4. Gresit. Tu ti-ai trait viata, ei nu. Tu ai fost un om care ai trait dupa cum ti-a placut. Inainte sa mori te uiti in urma si nu vezi decat realizari si impliniri si esti impacat cu sine. Poate chiar ai si contribuit cu ceva in lumea asta, nu doar te-ai rugat si-ai asteptat sa primesti rasplata.

SI IN PLUS, nu poti pur si simplu: sa crezi. Poti sa te minti pe tine insuti, dar nu poti "SA CREZI" - si cum pe dumnezeu nu-l poti minti..

Si ca sa nu repet ce-a zis tipul asta, arunca o privire aici: >click me<

Prin alte cuvinte premizele folosite sunt false, deci concluzia e irelevanta. Sunt a dracu' de curios cum imi dovedesti ca nu am dreptate, dar sigur ai sa faci vreun post infinit de mare in care nu spui mai nimic (si eventual plin cu citate).
Reply With Quote