View Single Post
Vechi 07.01.2011, 01:08:35
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
Exact, ardelenii știu de ce vorbesc de patriotism ceva mai mult decât o fac ceilalți.
Dar, voi, cei din sudul și estul României, înțelegeți mai puțin, e și firesc ,nu trăiți zi de zi cu șovinii și iredentiștii. Aceștia sunt ungurii. Să nu vă imaginați cumva că au vreun Dumnezeu sau dacă au, nu e cel al iubirii.
Nici mie nu mi-a cazut bine deloc cand am trecut prin Felix si d-ra care ne-a luat comanda la masa, vorbea ungureste.Adica nu era asa mare bai ca vorbea ungureste,dar NU STIA ROMANESTE! Alta data trecand prin Odorheiul Secuiesc am intrebat un mosneag aflat in fata unei porti in STRAIE ROMANESTI ,cum de are asemenea port in Odorheiul Secuiesc si mi-a raspuns "nemtudok romanok"( e clar ca am scris cum se pronunta,pt ca nu stiu ungureste)..i-am tras o injuratura ardeleneasca asa printre dinti si mi-a raspuns :nu injura la mine ...si a continuat pe ungureste!!..Deci...e clar ca NU E BINE si nu-mi place asta.
La fel de adevarat este ca cea mai buna prietena a mea este o unguroaica.Secuie.Si o iubesc pentru ca este speciala,incredibil de nobila la suflet.( si face un gulas perfect! )S-a casatorit cu un roman si se inteleg de minune.Si mai cunosc multe exemple bune de unguri din Ardeal.
Deci mi se pare fortat si nedrept sa spui ca ungurii nu au Dumnezeu.Ba au si este acelasi cu al nostru!
Reply With Quote