View Single Post
Vechi 06.01.2011, 23:39:44
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Ai avea de castigat realizarea ca viata asta este tot ce este, si ai trai in consecinta.
Ai fi mai liber, pentru ca nu te-ai raporta la reguli tribale de acum 3000 de ani, si nu ar trebui sa inventezi explicatii ad-hoc ca cele de mai sus, care sa acopere golurile lasate de locurile in care credinta ta este incompatibila cu realitatea obiectiva.
Te-ai bucura mai mult atunci cand faci o fapta buna, sau cand ajuti pe cineva, pentru ca stii ca o faci 100% din initiativa proprie, nu ca sa aduni puncte pe rabojul pentru rai.
Exista o singura regula principala, si anume sa ne iubim unii e altii. Cat despre "Sa nu... !", intr-adevar, erau reguli tribale acum cateva mii de ani.

Numai dragostea te face sa devii cu adevarat liber, iar faptele bune sunt simple consecinte ale ei, nu actiuni egoiste de a aduna comoara in Cer.

Chiar daca initiativa nu este intotdeauna numai a mea, decizia de a savarsi binele este intotdeauna numai a mea, luata prin ratiunea si libertatea cu care am fost inzestrat. Valabil si pentru relele pe care le comitem.

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Cert? De ce e cert? Unde sunt dovezile care sa arate asta?
Cert e pentru mine, care cred asta.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote