Citat:
În prealabil postat de konijiro
Ai avea de castigat realizarea ca viata asta este tot ce este, si ai trai in consecinta.
Ai fi mai liber, pentru ca nu te-ai raporta la reguli tribale de acum 3000 de ani, si nu ar trebui sa inventezi explicatii ad-hoc ca cele de mai sus, care sa acopere golurile lasate de locurile in care credinta ta este incompatibila cu realitatea obiectiva.
Te-ai bucura mai mult atunci cand faci o fapta buna, sau cand ajuti pe cineva, pentru ca stii ca o faci 100% din initiativa proprie, nu ca sa aduni puncte pe rabojul pentru rai.
|
Exista o singura regula principala, si anume sa ne iubim unii e altii. Cat despre "Sa nu... !", intr-adevar, erau reguli tribale acum cateva mii de ani.
Numai dragostea te face sa devii cu adevarat liber, iar faptele bune sunt simple consecinte ale ei, nu actiuni egoiste de a aduna comoara in Cer.
Chiar daca initiativa nu este intotdeauna numai a mea, decizia de a savarsi binele este intotdeauna numai a mea, luata prin ratiunea si libertatea cu care am fost inzestrat. Valabil si pentru relele pe care le comitem.
Citat:
În prealabil postat de konijiro
Cert? De ce e cert? Unde sunt dovezile care sa arate asta?
|
Cert e pentru mine, care cred asta.