View Single Post
Vechi 05.01.2011, 20:21:31
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de taluta Vezi mesajul
Am citit o carte astazi despre jocurile psihologice, despre cum suntem manipulati in general sa cumparam un lucru prin magazine sau despre rolurile pe care le luam intr-o conversatie cateodata atunci cind vrem sa obtinem cite ceva...si intimplator dau peste un exemplu in care este exact un dialog dintre martorii lui jehova( manipulatorii) si victima potentialul adept la religia lor..Ok acolo e dat un alt exemplu in care in final se doreste o donatie, dar nu conteaza ce vor la final ci cum pun problemele si constring omul sa intre intr-un joc manipulindu-l.Problema e ca mie chiar mi s-a intimplat asta, si anume:Au sunat la usa doua doamne care in loc sa se prezinte sa spuna din start suntem de la biserica secta cutare ... M-au intrebat direct daca ma consider un om bun sau rau? si astaptau ca niste lupi sa raspund cu da, normal, eu m-am prins imediat despre ce este vorba mai ales ca purtau baticuri ceea ce in strainatate nu prea se intilneste si atunci am facut legatura, si le-am spus direct ca ramin la religia mea si nu o schimb si ca consider ca ele sunt pe o cale gresita, la care m-au intrebat ce religie am, si am raspuns, si m-au intrebat poate copiii dmv. sau sotul...doresc am spus ca nu...Exemplul din cartea aceea era in felul urmator:Manipulatorul:Va considerati un bun crestin?Victima:Desigur..Manipulatorul:Foarte bine..Stiti fundatia noastra aduna bani pt...(egal ce) ne-am gindit sa contribuiti si dmv cu o suma...In momentul respectiv nu se mai pune problema sa va justificati fata de manipulator ci fata de propria contiinta, si ca sa nu fi-ti fata de dmv un om rau ve-ti dona bani sau ve-ti adera la religia altuia sau sau, exemplele pot continua...
Bine de știut.
Reply With Quote