Citat:
În prealabil postat de konijiro
Nu am intalnit ateu care sa fie ingrijorat ca ... ateii vor disparea. Nu de alta, dar sunt convins ca lumea se va descurca mai departe, nu suntem esentiali (spre deosebire de crestinii ortodocsi).
In caz ca nu stiai, Romania e pe o panta descendenta a natalitatii. Si avand in vedere ca ortodocsii sunt majoritari, cred ca ar trebui sa duci munca de convingere in alta parte cand vine vorba de un discurs pro facut copii.
Probabil ca nu ti-a dat prin cap ca se poate intampla ca un om sa se nasca intr-o familie religioasa, dar sa devina ateu in viata adulta. Sau invers. Sigur nu te-ai gandit, altfel nu dadeai atata importanta studiului aluia.
|
Nu ai intalnit atei ingrijorati pentru ca nu judecati. dar a facut-o cercetatorul german pentru voi. Chiar nu sunteti esentiali doar spre a ne ascute noua simturile si a deveni mai ageri in credinta. Adevarat. Caci fara ispite nici un crestin nu se mantuie.
Iaca esti o simpla ispita.
Omule, citeste threadul. Eu m-am nascut, am fost botezata la 3 luni in religia crestina iar pana la 18 ani am devenit atee convinsa, la fel de vehementa si rea ca si tine si cu aceeasi gandire ``logica`` de clasa a noua ca si tine. Pricepi? unde esti tu, la stadiul asta al tau de acum, eu am fost acum 25 ani. Deci pe unde am fost eu acum tu calci. Asa ca stiu ce vorbesti tu si stiu ce vorbesc si eu.
discutia este despre existenta lui Dumnezeu nu despre natalitatea Romaniei si nici despre pacatele crestinilor. ca fiecare plateste pentru pacatele proprii. Alunecos ca un sarpe care fuge unde vrea el .
sa vorbim de Dumnezeu.