View Single Post
Vechi 04.01.2011, 21:38:19
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Sa te luminez.
Acea ``natura care ne favorizeaza`` este de fapt porunca din decalog sa nu ucizi.
Credeam ca daca ma luminezi o sa zici altceva decat o gogomanie.
"A nu ucide" nu inseamna "fa copii". Intelegi?

Citat:
Astfel crestina nu face avorturi, nu foloseste metode contraceptive si tot ce vine de la Dumnezeu ea primeste.
Serios? Hai sa vedem:

Conform informatiilor pe care am reusit eu sa le gasesc, in 2008 (il luam de exemplu, de dragul argumentatiei) s-au efectuat 128.000 de avorturi. Femeile astea ce crezi ca erau, daca nu majoritar crestine? Intr-o tara unde undeva la 88% din populatie sunt ortodocsi.

Romania e pe locul 3 in Europa la numarul de avorturi, dupa UK si Rusia. Intr-o tara cu 88% ortodocsi, probabil te gandesti ca doar femeile atee (care sunt undeva la 0.5% din populatie) sunt responsabile pentru locul 3 din clasament, nu?

Tocmai, femeia crestina romanca e needucata cand e vorba de sex (ca doar e rusine, nu?) su intr-adevar, nu foloseste contraceptive. Cand e vorba de "primit" ce vine de la Dumnezeu, ei bine, lucrurile nu stau chiar asa.

Citat:
Nu mai faceti avorturi, nu mai luati anticonceptionale si astfel respectati porunca din Decalog sa nu ucizi, dar atunci aveti un compromis, caci nu mai sunteti atei respectand legea lui Dumnezeu sau continuati tot asa si in timp dispareti.
Nu am intalnit ateu care sa fie ingrijorat ca ... ateii vor disparea. Nu de alta, dar sunt convins ca lumea se va descurca mai departe, nu suntem esentiali (spre deosebire de crestinii ortodocsi).

In caz ca nu stiai, Romania e pe o panta descendenta a natalitatii. Si avand in vedere ca ortodocsii sunt majoritari, cred ca ar trebui sa duci munca de convingere in alta parte cand vine vorba de un discurs pro facut copii.

Probabil ca nu ti-a dat prin cap ca se poate intampla ca un om sa se nasca intr-o familie religioasa, dar sa devina ateu in viata adulta. Sau invers. Sigur nu te-ai gandit, altfel nu dadeai atata importanta studiului aluia.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote