View Single Post
Vechi 03.01.2011, 19:24:48
o copila o copila is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2010
Locație: Timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
In final recomand moderatia in toate si astept raspuns la prima intrebare: cum sa ma impart intre biserica si lume si eu insami, ca mod de a fi, ca timp, ca atentie acordata, ca sa nu neglijez pe nimeni.
Pentru ca fiecare are cerintele si drepturile sale: si eu insami (de la necesitati vitale, pana la pasiuni de suflet), si sotul si serviciul si prietenii etc.
Trebuie sa fii si cu ei, sa te dedici, sa ai timp, putere, sa mananci cu ei la o masa, sa fii altfel, sa fii sotie (cu tot ceea ce implica), mama (daca poti), dar sa tii si post, sa te duci si la biserica tot timpul, sa te rogi, sa tii sarbatorile, sa fii moderata in toate cum spuneam mai sus, dar si sa arati bine.
Nu este usor, e chiar de multe ori imposibil, incompatibil. Trebuie sa faci eforturi, slalomuri si tot nu stii daca ai facut bine si i-ai multumit pe toti. Si tot te critica unul si altul (mai ales ti se spune ca nu esti cu Dumnezeu in fiecare secunda).
Ca te critica unul si altul ...asta nu conteaza, niciodata nu trebuie sa incerci sa ii multumesti pe toti pentru ca nu vei putea.
Conteaza foarte mult sa ai un sot pentru care sa conteze Dumnezeu, asa e mult mai usor sa tii posturile, sa mergi la biserica.
De asemenea, cred ca si prietenii ti-i alegi oarecum in functie de afinitati. Adica nu cred ca esti prietena cu niste tipi/tipe care injura, sau hulesc sau sunt betivi, etc.
Cat despre rugaciune, nu trebuie neaparat sa mergi la biserica ca sa te rogi, adica o poti face in drum spre casa, sau in timp ce gatesti.
Si la servici poti fii un bun crestin, prin felul in care te comporti, cum vorbesti cu colegii, cum iti indeplinesti sarcinile.
Este greu, intr-adevar sa le impaci pe toate, dar nu imposibil.....parerea mea. Si sincer, multumesc lui Dumnezeu pt tot ce am, chiar daca uneori mi-as dori ca ziua sa aiba 25 de ore, dar decat sa fiu singura, sa am timp doar pentru mine si pt tabieturile mele, mai bine asa, ma simt mult mai implinita.
In concluzie, eu cred ca tot ceea ce faci o poti face sub amprenta crestinismului, casnicie, prieteni, servici. Iar cei din jur trebuie sa te accepte asa, daca vor, daca nu......
Reply With Quote